Κορωνοϊός

Πλεύρης: «Παράθυρο» για διαγραφή προστίμων στους άνω των 60 που εμβολιάστηκαν

«Ανοιχτό παράθυρο» και για την επιστροφή στο ΕΣΥ ανεμβολίαστων υγειονομικών. - Το θέμα θα αξιολογηθεί στο τέλος του χρόνου, όπως είπε

Διαβάστε τι έγραψε στο Twitter ο Θάνος Πλεύρης
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Το υπουργείο Υγείας, σύμφωνα με τον υπουργό, Θάνο Πλεύρη, εξετάζει τη διαγραφή των προστίμων στους πολίτες άνω των 60 ετών οι οποίοι, τελικά, εμβολιάστηκαν.

«Ανοιχτό παράθυρο» και για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς αναφορικά με την επιστροφή τους στο ΕΣΥ άφησε, επίσης, ο κ. Πλεύρης.

Βέβαια ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα εξεταστεί στο τέλος του έτους.

Συγκεκριμένα, ο κ. Πλεύρης είπε για το συγκεκριμένο θέμα:
«Μέχρι 31/12 παραμένουν σε αναστολή. Υπάρχει ήδη και απόφαση του ΣτΕ που το κρίνει συνταγματικό. Θα επαναξιολογηθεί το μέτρο στο τέλος του χρόνου».

Ο υπουργός Υγείας αναφερόμενος στην προσωπική του θέση υπογράμμισε πως θα προτιμούσε να βρεθούν εκτός συστήματος υγείας εφόσον παραμένουν ανεμβολίαστοι.

Συμπλήρωσε, πάντως, πως: «Ανάλογα με την πορεία της πανδημίας θα πάρουμε και τις ανάλογες αποφάσεις. Θα ήθελα να μην παραμείνουν στο εθνικό σύστημα υγείας. Στην επαναξιολόγηση όμως όλα θα μπουν στο τραπέζι».

Επικαιροποιημένα εμβόλια

Αναφορικά με τα επικαιροποιημένα εμβόλια, ο υπουργός ξεκαθάρισε τα εξής:

Υπάρχει σύσταση να το κάνουν οι άνω των 60 ετών
Ευπαθείς ομάδες
Και στην ηλικία 30-60 κατόπιν επικοινωνίας με τον γιατρό

Όπως ανέφερε ο κ. Πλεύρης, το εμβόλιο μπορεί να γίνει στους 3 μήνες μετά την τελευταία δόση.

«Συνεπώς αν κάνετε την τέταρτη δόση τον Απρίλιο, μπορείτε τώρα να κάνετε το επικαιροποιημένο εμβόλιο που θα σας προστατέψει και από την υποπαραλλαγή αλλά και από την νόσηση», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας.

10% αύξηση στους γιατρούς

Όσον αφορά το λεγόμενο «πακέτο» Μητσοτάκη με τις πρωθυπουργικές εξαγγελίες από τη ΔΕΘ, ο κ. Πλεύρης επισήμανε πως για πρώτη φορά δίνεται 10% αύξηση στις αποδοχές των γιατρών του ΕΣΥ που συνδυαστικά με την εισφορά αλληλεγγύης είναι ένα ποσό που φτάνει στα 4-5 χιλιάδες ευρώ.

Σχετικά με την υποπαραλλαγή Κένταυρος, ο υπουργός τόνισε πως είναι μία παραλλαγή της Όμικρον.

«Όσο παραμένουμε στην Όμικρον τα χαρακτηριστικά δεν αλλάζουν, άρα παραμένουμε στις ίδιες συστάσεις»., ανέφερε.

Προσωπικός γιατρός: Έχουν εγγραφεί 3 εκατ. πολίτες

Ο κ. Πλεύρης, παράλληλα, σε ανάρτησή του στο Twitter αναφέρει πως πάνω από 3 εκατομμύρια πολίτες έχουν ήδη εγγραφεί στον προσωπικό γιατρό.

«Οι εγγραφές των πολιτών στον προσωπικό γιατρό σε μόλις 1 μήνα ξεπέρασαν τα 3.000.000 και οι γιατροί που συμμετέχουν στο θεσμό ξεπέρασαν τους 3.200. Για πρώτη φορά γίνεται στη χώρα πράξη ο δωρεάν γιατρός για τον κάθε πολίτη», επισημαίνει.

Δείτε επίσης