Κορωνοϊός

ΠΟΥ: Το τέλος της πανδημίας του κορωνοϊού είναι ορατό

Οι θάνατοι από την COVID-19 την περασμένη εβδομάδα ήταν οι λιγότεροι που έχουν καταγραφεί από τον Μάρτιο του 2020, ανέφερε η υπηρεσία του ΟΗΕ

ΠΟΥ: Το τέλος της πανδημίας του κορωνοϊού είναι ορατό
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Το τέλος της πανδημίας του κορωνοϊού είναι πλέον ορατό σύμφωνα με τον Παγκόμιο Οργανισμό Υγείας,αφού τακρούσματα μειώνονται συνεχώς.

Ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, δήλωσε ότι ο κόσμος δεν ήταν ποτέ σε καλύτερη θέση για να τερματίσει την πανδημία COVID-19 και προέτρεψε τις χώρες να συνεχίσουν τις προσπάθειές τους κατά του κορωνοϊού.

«Δεν είμαστε ακόμα εκεί. Αλλά το τέλος είναι ορατό», είπε ο διεθυντής ττου Οργανσιμού στους δημοσιογράφους σε μια εικονική συνέντευξη Τύπου.

Οι θάνατοι από την COVID-19 την περασμένη εβδομάδα ήταν οι λιγότεροι που έχουν καταγραφεί από τον Μάρτιο του 2020, ανέφερε η υπηρεσία του ΟΗΕ, καλώντας τον κόσμο να αδράξει την ευκαιρία για να τερματιστεί η πανδημία.

Ενώ ο ΠΟΥ αναμένει να συνεχιστούν τα μελλοντικά κύματα μολύνσεων COVID-19, ο κόσμος έχει στη διάθεσή του εργαλεία, όπως τα εμβόλια και τα αντιιικά φάρμακα, προκειμένου να αποτρέψει σοβαρές λοιμώξεις, δήλωσε η Μαρία Κέρχοβ, τεχνική υπεύθυνη του οργανισμού για την COVID-19.

Τα κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων βρίσκονται επίσης σε πτώση, όμως ο Τέντρος έκανε έκκληση στις χώρες να συνεχίσουν τη μάχη.

«Όπως και με την COVID-19, δεν είναι η ώρα για να χαλαρώσουμε ή να μειώσουμε την επιφυλακή μας», είπε.

Δείτε επίσης