Διεθνή

Σεντ Λούις: Ζευγάρι με όπλα στα χέρια τους κατά εξαγριωμένων διαδηλωτών

Διαδηλωτές που απαιτούσαν την παραίτηση της δημάρχου, έσπασαν την σιδερένια πόρτα της αυλής τους και κινήθηκαν απειλητικά προς το μέρος τους

1

Ένα ζευγάρι στον Σεντ Λούις των ΗΠΑ, στεκόταν έξω από την οικία τους με τα όπλα τους ανά χείρας, την ώρα που περνούσε από μπροστά τους πορεία ατόμων που απαιτούσαν την παραίτηση της δημάρχου της πόλης.

Ο Mαρκ ΜακΚλόσκι 63 ετών, δήλωσε σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό ότι αυτός και η σύζυγός του, Πατρίτσια, καθώς και δυο μέλη του υπηρετικού τους προσωπικού, είχαν να αντιμετωπίσουν έναν «θυμωμένο όχλο» στην πόρτα του σπιτιού τους, σε ένα περιστατικό που συνέβη το απόγευμα της Κυριακής (28/06).


Βίντεο που ανέβηκε στο Twitter, δείχνει τον ΜακΚλόσκι να κρατάει ένα αυτόματο όπλο και την γυναίκα του ένα περίστροφο και να έχουν ανοίξει διάλογο με τους διαδηλωτές, καλώντας τους να «αποχωρήσουν από την περιουσία τους».

Η αστυνομία της περιοχής από την πλευρά της είπε πως ερευνά ακόμα το περιστατικό, αλλά το χαρακτήρισαν ως περίπτωση καταπάτησης, επίθεσης και εκφοβισμού εναντίον του ζευγαριού από διαδηλωτές, οπότε δεν ασκήθηκαν κατηγορίες εναντίον τους. Συμπλήρωσαν μάλιστα πως υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν πως η μπροστινή σιδερένια είσοδος είχε πέσει από την ορμή του πλήθους.


Οι διαδηλωτές θέλησαν να εκφράσουν τον θυμό τους προς την Δήμαρχο Λίντα Κρούσον, η οποία την Παρασκευή (26/06) είχε εκθέσει δημοσίως τα ονόματα και τις διευθύνσεις πολλών κατοίκων που έγραψαν επιστολές ζητώντας την απομάκρυνση του αστυνομικού τμήματος. Μια ομάδα τουλάχιστον 500 ατόμων φώναζε, «Παραιτήσου, Λίντα! Πάρε τους αστυνομικούς μαζί σου!»

«Όλα αυτά που βλέπετε είναι ιδιωτική περιουσία. Δεν υπάρχουν δημόσια πεζοδρόμια ή δημόσιοι δρόμοι εδώ. Μας είπαν ότι θα μας σκοτώσουν, ότι θα μας κάψουν. Ήμασταν ολομόναχοι, αντιμέτωποι με έναν εξαγριωμένο όχλο», συμπλήρωσε ο ΜακΚλοσκι.

Δείτε το σχετικό βίντεο
https://twitter.com/SkyNews/status/1277586116821110785?s=20

Δείτε επίσης