Διεθνή

Υπόθεση Μαντλίν: Γυναίκα ισχυρίζεται πως είδε την μικρή στο βαν του απαγωγέα

Η μαρτυρία μιας δασκάλας από την Πορτογαλία, η οποία ελέγχεται από τις αρχές για την αξιοπιστία της, αναφέρει ότι είδε τη μικρή Μαντλίν πριν τέσσερα χρόνια έξω από σούπερ μάρκετ

1

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει η Daily Mail, η γυναίκα ισχυρίζεται ότι είδε ένα κορίτσι που έμοιαζε στην μικρή Μαντλίν έξω από σούπερ μάρκετ στην Πορτογαλία στην περιοχή Gale κοντά στην Albufeira.

Ο μάρτυρας ισχυρίζεται ότι η έφηβη είχε το χαρακτηριστικό σημάδι στο ένα της μάτι καθώς και ότι μιλούσε γερμανικά.

«Υπήρχε ένα κορίτσι στα δεξιά μου που μιλούσε με ένα άλλο στα γερμανικά. Όταν κοίταξα τα μάτια της, ήμουν σίγουρη για αυτό που είδα. Ήταν ανοιχτόχρωμα μάτια με το ίδιο σημάδι στην κόρη που έχει και η Μαντλίν. Είμαι σίγουρη ότι ήταν αυτή», αναφέρει χαρακτηριστικά η γυναίκα.

Και προσθέτει: «Το κοριτσάκι εκείνο πρέπει να ήταν ηλικίας 4-15 ετών».

Επιπλέον στην εκπομπή "Sexta as 9" του πορτογαλικού καναλιού RTP, η δασκάλα στο επάγγελμα ανέφερε ότι είδε παρκαρισμένο κοντά στο σημείο ένα βανάκι λευκού και κίτρινου χρώματος σαν και αυτό που είχε στην κατοχή του ο άνθρωπος που κατηγορείται για την απαγωγή του κοριτσιού, ο Κρίστιαν Μπρίκνερ.

Φωτογραφία - ντοκουμέντο του Γερμανού παιδόφιλου

Οι Πορτογάλοι είχαν συλλάβει τον Μπρίκνερ ήδη μια φορά σοτ παρελθόν. Ωστόσο ενώ γνώριζαν πως μένει καταδικασμένος παιδόφιλος στην περιοχή που εξαφανίστηκε η Μαντλίν, δεν τον ανέκριναν ποτέ!


Οι πορτογαλικές Αρχές συνεχίζουν να… εκτίθενται στην υπόθεση της εξαφάνισης της Μαντλίν Μακάν καθώς μια φωτογραφία ντοκουμέντο του Κρίστιαν Μπρίκνερ πριν από 20 χρόνια δείχνει την έλλειψη συντονισμού.

Η φωτογραφία που δημοσιεύει η Daily Mail τραβήχτηκε το 1999, στο αστυνομικό τμήμα του Αλγκάρβε και απεικονίζει τον νούμερο ένα ύποπτο της εξαφάνισης της Μαντλίν. Ο Γερμανός είχε συλληφθεί τότε για αποπλάνηση ανηλίκου.

Δυστυχώς, όπως όλα δείχνουν, οχτώ χρόνια αργότερα o Μπρίκνερ άρπαξε την 4χρονη, τότε Μαντλίν με τα ίχνη για την τύχη του κοριτσιού να έχουν χαθεί.

Όμως για ακόμη μια φορά η αστυνομία της Πορτογαλία είναι μπροστά σε μια ακόμη… γκάφα, καθώς φαίνεται να γνώριζε την δράση του Μπρίκνερ, ωστόσο δεν τον ανέκρινε ποτέ όταν εξαφανίστηκε η Μαντλίν, παρά το γεγονός πως έμενε στο Αλγκάρβε!

Οι αστυνομικοί είναι σίγουροι - Εκεί βρίσκεται το πτώμα


Πηγές της αστυνομίας αναφέρουν πως θα συνεχιστούν οι έρευνες σε άλλα 20 πηγάδια, σε ένα εκ των οποίων, σύμφωνα πάντα με τις Αρχές, βρίσκεται η σορός της Μαντλίν. Μάλιστα, το σύστημα των πηγαδιών οδηγεί σε φρεάτια, τα οποία θα ερευνηθούν ενδελεχώς.

Οι ερευνητές της αστυνομίας έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα πως η Μαντλίν κατέληξε σε ένα από τα πηγάδια, είτε ζωντανή, είτε νεκρή, από τον απαγωγέα της και βιαστή της, Κρίστιαν Μπρίκνερ.

«Είναι μια περίοδος αγωνίας και πόνου. Η οικογένεια δεν έχει καμία απολύτως ιδέα για τα στοιχεία που αναφέρει η αστυνομία, πως η Μαντλίν είναι νεκρή. Δεν έχουν καμία ενημέρωση για το τι συνέβη», σχολίασε μέλος της οικογένειας Μακάν.

Από την άλλη, η εφημερίδα Sun, επικαλείται πηγές από την πορτογαλική αστυνομία: «Είναι σχεδόν απίθανο να είναι τα τελευταία πηγάδια αυτά που ερευνήθηκαν. Ήταν τα πιο κοντινά στο σπίτι του Μπρίκνερ. Θα ελεγχθούν 20 ακόμα».

Δείτε επίσης