Διεθνή

Φόβος και τρόμος οι μετανάστες για ανήλικα κορίτσια στην Ευρώπη

12χρονα θύματα σε Βέλγιο και Σουηδία

1

Την Κυριακή το πρωί, δύο ανήλικα κορίτσια δέχτηκαν επίθεση από ένα 36χρονο στο λεωφορείο στο Turnhout στο Βέλγιο, στην περιοχή του Αντβέρμπ. Τα θύματα αναφέρθηκε ότι είναι μόλις 12 ετών. Το συμβάν έλαβε χώρα περίπου στις 8πμ στο λεωφορείο 432 στο Antwerp Turnhout. Ο οδηγός του λεωφορείου είδε έναν άνδρα να παρενοχλεί δύο νεαρά κορίτσια και να τους επιτίθεται. Ενημέρωσε την αστυνομία, η οποία αργότερα συνέλαβε τον άντρα. Αποδείχθηκε ότι ήταν ένας 36χρονος άνδρας που παραμένει παράνομα στη χώρα.

Και τα δύο θύματα είχαν ήδη βγει από το λεωφορείο όταν έφτασε η αστυνομία. Η αστυνομία ψάχνει τα κορίτσια για να ερευνήσει και ενδεχόμενη σεξουαλική επίθεση. Και τα δύο ήταν περίπου 12 ετών, η μία φορούσε μια κίτρινη φούστα και η άλλη μια κόκκινη. "Ζητάμε αυτά τα κορίτσια ή οι τους γονείς τους να αναφέρουν μέσω του αριθμού 014 / 40.80.40", δήλωσε η αστυνομία.

Ένα 12χρονο κορίτσι νεκρό στο προάστιο της Στοκχόλμης


Το βράδυ του Σαββάτου προς την Κυριακή, μια έφηβη σκοτώθηκε έξω από ένα εστιατόριο McDonalds στο Norsborg, περιοχή που κυριαρχείται από μετανάστες και έχει χαρακτηριστεί «ιδιαίτερα ευάλωτη» στη νότια Στοκχόλμη. Το κορίτσι δεν ήταν ο στόχος των πυροβολισμών, αλλά είχε την ατυχία να βρεθεί εν μέσω σύγκρουσης συμμοριών.

Ήταν 03:30 το πρωί όταν η αστυνομία έσπευσε στο σημείο μετά από κλήση για πυροβολισμό . Βρήκαν το 12χρονο κορίτσι άσχημα τραυματισμένο. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, αλλά η ζωή της δεν μπόρεσε να σωθεί. Η αστυνομία ξεκίνησε μια μεγάλη επιχείρηση, αλλά δεν κατάφερε ακόμη να συλλάβει κανέναν δράστη.

Δείτε επίσης