Διεθνή

Τρομακτικό βίντεο με ταραντούλα να καταβροχθίζει πουλί στον αέρα (vid)

Το τρομερό αραχνοειδές συνήθως δεν τρώει πουλιά, αλλά παρόμοια περιστατικά δεν είναι ανήκουστα...

1

Το τρομερό αραχνοειδές, που θεωρείται το μεγαλύτερο στον κόσμο, φαίνεται να κρέμεται από ένα ξύλινο δοκάρι, έχοντας το άτυχο πουλί στο στόμα, ενώ τα πόδια του θύματος κρέμονται άψυχα στον αέρα.

Σύμφωνα με τον Τζέισον Ντάνλοπ, ειδικό του μουσείου φυσικής ιστορίας του Ινστιτούτου Εξέλιξης και Βιοποικιλότητας Leibniz στη Γερμανία, οι ταραντούλες συνήθως δεν τρώνε πουλιά, αλλά παρόμοια περιστατικά δεν είναι ανήκουστα.

Το συγκεκριμένο είδος συναντάται σε τροπικά δάση της Νότιας Αμερική. Είναι ενεργά αρπακτικά, γενικά κυνηγούν μικρά σπονδυλωτά όπως σαύρες, βατράχια και ποντίκια.

«Βασικά η ταραντούλα απελευθερώνει πεπτικά ένζυμα μέσα στο θήραμα και στη συνέχεια ρουφά το υγροποιημένο κουφάρι. Ό,τι μένει, κόκαλα, φτερά κ.ά., απλά απορρίπτονται» σχολιάζει ο Ντάνλοπ.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η συγκεκριμένη αράχνη ζει στα δέντρα, με τα θηλυκά του είδους (Avicularia avicularia) να φτάνουν σε μέγεθος τα 12 εκ., ενώ τα αρσενικά τα 9 εκ., όπως αναφέρει το Ινστιτούτο φυσικής ιστορίας Smithsonian, σύμφωνα με τη βρετανική ταμπλόιντ «The Sun».

Οι ταραντούλες με τα ροζ πόδια όπως αλλιώς αποκαλούνται, έχουν τέσσερα εξογκώματα κοντά στο στόμα τους. Τα δύο περιέχουν κυνόδοντες με δηλητήριο και τα άλλα λειτουργούν ως δαγκάνες για την αίσθηση της αφής.

Δείτε το βίντεο - Προσοχή σκληρές εικόνες:

Δείτε επίσης