Διεθνή

Ερευνητές αναφέρουν πως ο κορωνοϊός μεταδόθηκε στο Λος Άντζελες πριν από την εστία της Κίνας

Επιστημονική μελέτη Αμερικανών υποδηλώνει ότι ο κορωνοϊός ίσως έχει εξαπλωθεί στο Λος Άντζελες από τον Δεκέμβριο του 2019, δηλαδή πριν ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας μάθει για την εστία της νόσου COVID-19 στην Κίνα

1

Επιστημονική μελέτη Αμερικανών υποδηλώνει ότι ο κορωνοϊός ίσως έχει εξαπλωθεί στο Λος Άντζελες από τον Δεκέμβριο του 2019, δηλαδή πριν ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας μάθει για την εστία της νόσου COVID-19 στην Κίνα.

Μια νέα ανάλυση των ιατρικών αρχείων από τα νοσοκομεία και τις κλινικές του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια στο Λος Άντζελες (UCLA) υποδηλώνει ότι η νόσος COVID-19 ενδέχεται να έχει εξαπλωθεί σιωπηλά στο Λος Άντζελες από τον Δεκέμβριο του 2019.

Συγκεκριμένα, οι ερευνητές από το UCLA και οι συνάδελφοί τους από το Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον παρατήρησαν την αύξηση των ασθενών που πήγαιναν στο νοσοκομείο, έχοντας βήχα, από τις 22 Δεκεμβρίου.

Η αύξηση συνεχίστηκε μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου και μερικοί από τους ασθενείς υποβλήθηκαν σε θεραπεία εισήχθησαν σε νοσοκομεία που χειρίζεται το UCLA ενώ άλλοι νοσηλεύτηκαν σε διάφορες άλλες κλινικές.

Οι επιστήμονες, σύμφωνα με τα ευρήματά τους που δημοσιοποιήθηκαν στο «Journal of Medical Internet Research», αναφέρουν:

«Το ποσοστό των ασθενών, σύμφωνα με τα ηλεκτρονικά ιατρικά αρχεία που πήγαν σε νοσοκομεία και περιλαμβανόταν η λέξη "βήχας" σε αυτά, υπερέβη το διάστημα πρόβλεψης 95% την εβδομάδα της 22ας Δεκεμβρίου 2019 και ήταν σταθερά πάνω από αυτό και τις δέκα εβδομάδες έως τα τέλη Φεβρουαρίου 2020».

Επίσης, οι ερευνητές σημείωσαν ότι υπήρχαν 2.938 ασθενείς που πήγαν σε κλινικές μεταξύ της 1ης Δεκεμβρίου 2019 και της 29ης Φεβρουαρίου 2020 και παραπονέθηκαν για βήχα, είναι περίπου 1.047 περισσότεροι από τον μέσο όρο που παρατηρήθηκε κατά την αντίστοιχη περίοδο, τα προηγούμενα πέντε χρόνια.

Τα ιατρικά αρχεία αποκάλυψαν, ακόμα, ότι υπήρχαν 1.138 ασθενείς που υποβλήθηκαν σε θεραπεία για οξεία αναπνευστική ανεπάρκεια σε νοσοκομεία και κλινικές του UCLA τον Δεκέμβριο, τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο, δηλαδή περίπου 387 περισσότεροι από τον μέσο όρο τα προηγούμενα χρόνια.

Ως εκ τούτου, οι επιστήμονες συμπεραίνουν:

«Ένας σημαντικά υψηλότερος αριθμός ασθενών με αναπνευστικά προβλήματα και ασθένειες που αρχίζουν, στα τέλη Δεκεμβρίου 2019, και συνεχίζεται έως τον Φεβρουάριο του 2020 υποδηλώνει τη διασπορά του SARS-CoV-2 στην κοινότητα πριν από τις καθιερωμένες κλινικές διαγνώσεις και τα τεστ».

Υπενθυμίζεται ότι τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) κατέγραψαν το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα της νόσου COVID-19, στα μέσα Ιανουαρίου, όταν ένας άνδρας επέστρεψε στην Πολιτεία της Ουάσιγκτον από την Κίνα....

Δείτε επίσης