Διεθνή

Πάπας Φραγκίσκος: Θεϊκές απολαύσεις το φαγητό και το σεξ

«Η ευχαρίστηση προέρχεται απευθείας από τον Θεό. Δεν είναι ούτε καθολική ούτε χριστιανική ούτε οτιδήποτε. Είναι απλώς θεϊκή»

παπας

Δώρο από τον Θεό είναι για τον Πάπα Φραγκίσκο το φαγητό και το σεξ.

Ο Ποντίφικας, που με αυτά τα λόγια ανατρέπει όλα όσα υποστηρίζουν αιώνες τώρα οι εκκλησιαστικοί ηγέτες, χαρακτήρισε «θεϊκές απολαύσεις το φαγητό και το σεξ» κατά στις τρεις συνομιλίες που είχε με τον ιταλικό συγγραφέα και ακτιβιστή Κάρλο Πετρίνι για το βιβλίο του «TerraFutura: Conversations With Pope Francis on Integral Ecology».

Ο Πάπας Φραγκίσκος είπε τα αυτονόητα και υποστήριξε πως δεν είναι αμάρτημα το να απολαμβάνει το φαγητό και το σεξ. «Η ευχαρίστηση προέρχεται απευθείας από τον Θεό. Δεν είναι ούτε καθολική ούτε χριστιανική ούτε οτιδήποτε. Είναι απλώς θεϊκή. Η απόλαυση της τροφής και η σεξουαλική ικανοποίηση προέρχονται από τον Θεό», ανέφερε μιλώντας στον Πετρίνι για το βιβλίο αυτού. Χαρακτήρισε δε ως «υπερβολικά ηθική» και ως «λανθασμένη ερμηνεία του χριστιανικού μηνύματος» την παρελθούσα καταδίκη της Εκκλησίας για τις γευστικές και σεξουαλικές απολαύσεις.

«Η απόλαυση του φαγητού είναι για να σας κρατήσει υγιείς με το φαγητό, όπως και η σεξουαλική ευχαρίστηση είναι εκεί για να κάνει την αγάπη πιο όμορφη και να εγγυηθεί τη διαιώνιση του είδους. Οι απόψεις που εξαλείφουν τέτοιες βασικές πτυχές της ζωής έχουν προκαλέσει τεράστιο κακό, το οποίο μπορεί να γίνει αισθητό ακόμη και σήμερα» υποστήριξε ο 83χρονος Ποντίφικας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από το Βατικανό, οι τρεις αυτές συνομιλίες ανάμεσα στον Πάπα και τον Πετρίνι έγιναν σε σημαντικές στιγμές της μοντέρνας ιστορίας: Η πρώτη ήταν το 2018 στον απόηχο του καταστροφικού σεισμού στην κεντρική Ιταλία, η δεύτερη το 2019 λίγο πριν από το άνοιγμα της Συνόδου των Επισκόπων στον Αμαζόνιο και η τρίτη το 2020 εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Το βιβλίο είναι χωρισμένο σε πέντε διαφορετικά θέματα: Βιοποικιλότητα, οικονομία, μεταναστευτικό, εκπαίδευση και κοινότητα, όλα μέσα από μια συγκεκριμένη, πνευματική οπτική.

Δείτε επίσης