Διεθνή

«Κατέβηκαν» διαφημίσεις που ισχυρίζονταν ότι ο Μπάιντεν θα γεμίσει τη χώρα πρόσφυγες με κορωνοϊό

Τις απέσυρε το Facebook

facebook

Το Facebook απέσυρε και πάλι χθες διαφημίσεις της προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ, στις οποίες αυτή τη φορά αναφερόταν ότι ο Δημοκρατικός αντίπαλός του, ο Τζο Μπάιντεν, σκοπεύει να αυξήσει τον αριθμό των προσφύγων που θα έρθουν στις ΗΠΑ από τη Συρία και τη Σομαλία και ότι αυτοί οι μετανάστες διασπείρουν την Covid-19.

«Παρά τους υγειονομικούς κινδύνους που συνδέονται με την πανδημία, ο Τζο Μπάιντεν θέλει να έρθουν 700% περισσότεροι πρόσφυγες από τη Συρία και τη Σομαλία», ανέφερε ένα βίντεο, σε δραματικούς τόνους, που είχε ανέβει στον ιστότοπο από την Δευτέρα.

«Απορρίψαμε αυτές τις διαφημίσεις επειδή δεν εγκρίνουμε τις δηλώσεις ότι η σωματική ακεραιότητα, η υγεία ή η επιβίωση ανθρώπων μπορεί να απειληθούν από άλλα πρόσωπα λόγω της εθνικής καταγωγής τους ή του προσφυγικού καθεστώτος τους», εξήγησε το Facebook, παραπέμποντας στους κανονισμούς που διέπουν τις διαφημίσεις που φιλοξενεί.

Η εταιρεία έχει ουσιαστικά πάρει αποστάσεις από την άποψη που εξέφρασε πέρσι το φθινόπωρο ο ιδιοκτήτης της, ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ, ο οποίος δεν ήθελε να λογοκρίνονται οι δηλώσεις πολιτικών (εκτός αν προέτρεπαν σε βία ή σε τρομοκρατικές ενέργειες) αλλά να δίνεται η ελευθερία στον κάθε χρήστη να σχηματίζει μόνος του άποψη για τους υποψηφίους. Σε αντίθεση με το Twitter και άλλες πλατφόρμες, το Facebook δεν έχει απαγορεύσει τις πολιτικές διαφημίσεις.

Τον περασμένο Ιούνιο, το Facebook είχε αποσύρει διαφημίσεις των Ρεπουμπλικάνων που είχαν ως στόχο την ακροαριστερά και περιλάμβαναν ένα ανάποδο κόκκινο τρίγωνο, το σύμβολο που χρησιμοποιούσαν οι Ναζί για τους πολιτικούς κρατούμενους στα στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε επίσης