Διεθνή

Σάλος στην Ολλανδία από την επίσκεψη του βασιλικού ζεύγους στην Ελλάδα

Το ταξίδι τους προκάλεσε αντιδράσεις, καθώς γίνεται ισχυρή σύσταση στους πολίτες της χώρας να μην ταξιδεύουν εφόσον δεν υπάρχει μεγάλη ανάγκη

[

Η βασιλική οικογένεια της Ολλανδίας αναγκάστηκε να εγκαταλείψει άρον-άρον την Ελλάδα, μόλις 24 ώρες μετά την επίσκεψή της, καθώς της ασκήθηκε πολύ έντονη κριτική από τους πολίτες της χώρας.

Η κυβέρνηση της Ολλανδίας έχει κάνει ισχυρή σύσταση στους πολίτες να μην ταξιδεύουν, εφόσον δεν συντρέχει σοβαρός λόγος. Επομένως, αυτός ήταν ο λόγος που το ταξίδι αναψυχής του ζεύγους στη χώρα μας προκάλεσε έντονες αντιδράσεις.

Ο βασιλιάς Γουλιέλμος-Αλέξανδρος, η Μάξιμα Σορεγιέτα Σερούτι και οι κόρες τους δεν είναι υποχρεωτικό να τεθούν σε καραντίνα, καθώς η Ελλάδα ανήκει στην «κίτρινη» ζώνη της λίστας της Ολλανδίας με το επιδημιολογικό φορτίο των χωρών.

Οι ίδιοι τόνισαν για το συμβάν: «Είδαμε τις έντονες αντιδράσεις και μας άγγιξαν. Για να νικήσουμε τoν ιό, πρέπει να ακολουθούμε τους κανόνες».

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός της χώρας, ο Μαρκ Ρούτε, ζήτησε συγγνώμη που δεν παρενέβη, προκειμένου να εμποδίσει το βασιλικό ζεύγος να φύγει από τη χώρα.

«Αντιλήφθηκα αρκετά αργά ότι οι διακοπές αυτές δεν μπορούν να συνεχιστούν, ενώ τα κρούσματα κορωνοϊού αυξάνονται και τα μέτρα γίνονται πιο αυστηρά. Θα έπρεπε να παρέμβω. Αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη», ήταν τα λόγια του.

Σημειώνεται ότι οι μολύνσεις από τον κορωνοϊό που καταγράφηκαν στην Ολλανδία το Σάββατο ήταν πάνω από 8.000, γεγονός που αποτελεί ρεκόρ από τότε που πρωτοεμφανίστηκε ο ιός στη χώρα.

Δείτε επίσης