Διεθνή

Ο Μακρόν αντεπιτίθεται - Σκίτσα του Charlie Hebdo σε κυβερνητικά κτήρια (vids)

Ο Γάλλος πρόεδρος κύρηξε πόλεμο κατά του ισλαμικού φανατισμού

Charlie Hebdo

Ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν περνάει στην αντεπίθεση από όταν κήρυξε τον πόλεμο κατά του ισλαμικού φανατισμού δίνοντας άδεια να φωτιστούν κυβερνητικά κτήρια με τα επίμαχα σκίτσα του περιοδικού Charlie Hebdo που απεικονίζουν τον Μωάμεθ και έχουν προκαλέσει ανατριχιαστικές επιθέσεις φανατισμένων κατά αθώων ανθρώπων.


https://twitter.com/MrAndyNgo/status/1319016360752472065

Ο Γάλλος πρόεδρος έκανε για πρώτη φορά λόγο για θρησκευτικό απομονωτισμό η οποία βασίζεται στις αποσχιστικές τάσεις, γεγονός που, όπως είπε, αποτελεί σοβαρό πρόβλημα για τη γαλλική κοινωνίας και ανέλυσε το πλάνο του βασισμένο σε πέντε άξονες που περιλαμβάνουν μέτρα πρόληψης κατά της «ριζοσπαστικοποίησης» των νεαρών μουσουλμάνων και της πάταξης των αποσχιστικών τάσεων στην κοινωνία.


https://twitter.com/TomlinsonCJ/status/1318989819050156034

Παράλληλα, έχουν ήδη προχωρήσει μαζικές απελάσεις ισλαμιστών ενώ έχουν κλείσει μια σειρά σύλλογοι οι οποίοι θεωρούνται ύποπτοι για «ισλαμική ριζοσπαστικοποίηση» των νέων.

Πέραν όλων αυτών, ο Μακρόν έδωσε άδεια να φωτιστούν κυβερνητικά κτίρια σε όλη τη χώρα με τα σκίτσα του Charlie Hebdo που σατιρίζουν τον Μωάμεθ και έγιναν η αιτία για τον πρόσφατο αποκεφαλισμό του καθηγητή. Η αρχή έγινε με τον φωτισμό κυβερνητικών κτιρίων στο Μονπελιέ.

Δείτε επίσης