Διεθνή

«Χαστούκι» στο Netflix - Τεράστια πτώση σε έσοδα και συνδρομητές

Φυσιολογική εξέλιξη ή μήπως τελικά ο κόσμος κουράστηκε ελαφρώς απ’ το Netflix;

1

Τα χαμηλότερα κέρδη από νέους συνδρομητές σε μία τετραετία παρουσίασε χθες η Netflix, καθώς ο ανταγωνισμός για την προσφορά υπηρεσιών streaming αυξήθηκε, οι περιορισμοί κατά της εξάπλωσης της COVID-19 χαλάρωσαν, ενώ οι ζωντανές μεταδόσεις αθλητικών διοργανώσεων επέστρεψαν στην τηλεόραση.

Η εταιρία πρόσθεσε 2,2 εκατομμύρια νέους συνδρομητές σε παγκόσμιο επίπεδο στη διάρκεια του τριμήνου που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου, χωρίς να καλύψει το στόχο της Wall Street, καθώς οι αναλυτές ανέμεναν 3,4 εκατ. νέους συνδρομητές, ενώ δεν πέτυχε και τη δική της πρόβλεψη.

Τα κέρδη ανά μετοχή, καταγράφηκαν επίσης, κάτω από τις προσδοκίες των αναλυτών στο 1,74 δολάριο, έναντι πρόβλεψης για κέρδη 2,14 δολαρίων ανά μετοχή (IBES, Refinitiv).


Η τιμή των μετοχών της Netflix, μία από τις εταιρίες με τα μεγαλύτερα κέρδη κατά το 2020, καθώς οι άνθρωποι έμειναν στα σπίτια τους εξαιτίας της πανδημίας, μειώθηκε χθες, Τρίτη, κατά περίπου 6% στα 494 δολάρια.

“Οι εγχώριοι συνδρομητές ήταν περίπου σταθεροί, αντανακλώντας [την τάση] κορεσμού στις ΗΠΑ,” δήλωσε ο Ρος Μπένες, αναλυτής του eMarketer. Καθώς η εγχώρια αύξηση των συνδρομητών επιβραδύνεται, η αύξηση των εσόδων είναι πιθανό να προέλθει από την αύξηση των τιμών, πρόσθεσε ο ίδιος.

Για να καταλάβει κανείς τα μεγέθη των απωλειών αρκεί να δει πως στην αρχή της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού, οι νέες συνδρομές του Netflix έφτασαν τα 15,8 εκατομμύρια παγκοσμίως εκείνο το τρίμηνο!

Ήταν ωστόσο μια εποχή που όλος ο πλανήτης βρισκόταν σε καραντίνα. Με το σταδιακό άνοιγμα των κοινωνιών, τα 15,8 εκατομμύρια έπεσαν στα 2,2 εκατομμύρια και ενώ οι αναλυτές περίμεναν πτώση μεν, όχι τόσο μεγάλη δε. Φυσιολογική εξέλιξη ή μήπως τελικά ο κόσμος κουράστηκε ελαφρώς απ’ το Netflix; Το μέλλον θα δείξει…

Δείτε επίσης