Διεθνή

Εκλογές ΗΠΑ 2020: Αν νομίζατε ότι καθυστερούν τα αποτελέσματα, που να δείτε και στην Αλάσκα...

Ο κανονισμός στη συγκεκριμένη πολιτεία δείχνει ότι μάλλον έχουν ακόμα μέρες να μετράνε ψήφους

Αλάσκα
Αρθρογράφος: vradini
Από vradini

Οι περισσότερες πολιτείες που έχουν απομείνει να δώσουν αποτελέσματα για τις αμερικανικές εκλογές και να καθορίσουν τον επόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ, βρίσκονται «στο νήμα» ή έχουν ενσωματώσει πάνω από 70% των ψήφων.

Εδώ έρχεται στο παιχνίδι και η Αλάσκα. Παρά την ανατροπή του Μπάιντεν στην Τζόρτζια και το - μέχρι στιγμής - προβάδισμα του Τραμπ στην Πενσιλβάνια, οι επιστολικές ψήφοι προκαλούν καθυστερήσεις, ειδικά στην Αλάσκα.

Ο Τραμπ αυτήν τη στιγμή είναι πρώτος στην Αλάσκα με ποσοστό περίπου στο 62% ωστόσο πολλά αμερικανικά ΜΜΕ διστάζουν να του δώσουν τη νίκη, διότι έχει ενσωματωθεί ίσα ίσα το 50% των ψήφων στην τρίτη ημέρα καταμέτρησης.

Ο ρυθμός καταμέτρησης είναι πολύ αργός διότι «φταίει» ο εκλογικός σχεδιασμός ενόψει των επιστολικών ψήφων, οι οποίες θα καταμετρηθούν μέχρι τις 10 Νοεμβρίου με αυστηρό έλεγχο. Οι εκλογικές αρχές προχώρησαν στο συγκεκριμένο σχέδιο για να διασφαλισθεί ότι δεν θα ψηφίσει κάποιος εις διπλούν.

Παράλληλα, οι προθεσμίες να κατατεθούν οι ψήφοι επιστολικά είναι γενναιόδωρες καθώς επιτρέπονται ψηφοδέλτια που καταφτάνουν 10 ή ακόμα και 15 μέρες μετά την ημέρα των εκλογών.

Δείτε επίσης