Διεθνή

Αλαμπάμα: Άντρας με βαριά ασθένεια σε τελικό στάδιο, ομολόγησε το έγκλημα που έκανε πριν από 25 χρόνια

Λίγο πριν από το τέλος του, αποφάσισε «να το βγάλει από μέσα του»

1

Ένας 53χρονος άνδρας από την Αλαμπάμα των ΗΠΑ, που πρόσφατα διαγνώστηκε με βαριά ασθένεια σε τελικό στάδιο, βοήθησε στον εντοπισμό του δράστη μια εν ψυχρώ δολοφονίας που είχε σημειωθεί το 1995.

Με την διαφορά όμως ότι η βοήθεια που προσέφερε ήταν ουσιαστικά για να αποδείξει πως αυτός είναι ο δολοφόνος του Κρίστοφερ Άλβιν Ντέιλι...

Σύμφωνα με πληροφορίες των New York Times, ο 53χρονος Τζόνι Γουάιτ τηλεφώνησε στο αστυνομικό τμήμα της πόλης Ντεκατούρ γιατι όπως ανέφερε ο ίδιος στους αστυνομικούς «ήθελε επιτέλους να βγάλει αυτό το μεγάλο βάρος από μέσα του».

Ο ντετέκτιβ Σον Μουκαντάμ που ανέλαβε την υπόθεση, ερευνώντας τα αρχεία κατέληξε στο συμπέρασμα πως όσα ανέφερε ο Γουάιτ είναι αληθή, καθώς υπήρξαν λεπτομέρειες που μόνο ο δολοφόνος θα τις γνώριζε.Για παράδειγμα στον φάκελο της αστυνομίας δεν υπήρχε πουθενά η ηλικία του θύματος, ούτε το πως ακριβώς έγινε το φονικό.

Ο Γουάιτ ανέφερε πως το θύμα ήταν 23 ετών και πως το πυροβόλησε μια φορά στο στήθος, γεγονός που ταυτοποιήθηκε. Παράλληλα τους είπε που ακριβώς είχε σημειωθεί το φονικό, καθώς και το που είχε κρύψει τότε το πτώμα.

Μέχρι στιγμής πάντως δεν έχει πει στους αστυνομικούς τους λόγους για τους οποίους οδηγήθηκε σε αυτήν την πράξη.

Πλέον ο Γουάιτ κρατείται με την κατηγορία για φόνο δευτέρου βαθμού, ενώ δεν είναι σίγουρο αν τελικά φυλακισθεί ή παραπεμφθεί σε δίκη, καθώς δεν έχει πάνω από δύο μήνες ζωής...

Δείτε επίσης