Διεθνή

Κύπρος: Τεράστιες ζημιές από ανεμοστρόβιλους στα κατεχόμενα

Αρκετοί παράκτιοι οικισμοί υπέστησαν ιδιαίτερες ζημιές από τους ισχυρούς ανέμους που σήκωσαν στέγες, ξερίζωσαν δέντρα και έκοψαν ηλεκτροφόρα καλώδια

1

Οι ανεμοστρόβιλοι έπληξαν την περιφέρεια της Κυρήνειας αργά την Παρασκευή, προκαλώντας σημαντικές ζημιές σε επιχειρήσεις, σπίτια και στο ηλεκτρικό δίκτυο.

Αρκετοί παράκτιοι οικισμοί υπέστησαν ιδιαίτερες ζημιές από τους ισχυρούς ανέμους που σήκωσαν στέγες, ξερίζωσαν δέντρα και έκοψαν ηλεκτροφόρα καλώδια.

Τρία άτομα τραυματίστηκαν ελαφρά λόγω πτώσης αντικειμένων.


Το Teknecik Power Plant, το κύριο εργοστάσιο ηλεκτρικής ενέργειας στα κατεχόμενα, επίσης επηρεάστηκε καθώς ανατινάχθηκε ένας μετασχηματιστής, προκαλώντας διακοπή ρεύματος στην πόλη της Κυρήνειας και σε παρακείμενους οικισμούς.


Ο Πρόεδρος του ψευδοκράτους, Eρσίν Τατάρ, επισκέφθηκε τις πληγείσες περιοχές την Παρασκευή και δεσμεύτηκε να βοηθήσει εκείνους που υπέστησαν απώλειες.

Οι αρχές συνέχισαν τις προσπάθειές τους νωρίς το Σάββατο για να αξιολογήσουν τις ζημιές και να καθαρίσουν τα συντρίμμια.


Ο Τούρκος αντιπρόεδρος Φουάτ Οκτάι είπε το Σάββατο σε ένα μήνυμα του στο Twitter ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να βρίσκεται δίπλα στην ΤΔΒΚ για να ξεπεράσει τη ζημιά, εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του.

Οι ανεμοστρόβιλοι είναι ένα σπάνιο φαινόμενο στη λεκάνη της Μεσογείου, ωστόσο, έχουν αυξηθεί τόσο σε αριθμό όσο και σε ισχύ τα τελευταία χρόνια.

Δείτε επίσης