Διεθνή

Αγγλία: Σκότωσε το 11 μηνών μωρό του επειδή θεώρησε πως «μετατρέπεται στον διάβολο»

Ο 11 μηνών Ζάκαρι Έκο, πετάχθηκε από τον πατέρα του Ζακ Έκο στον ποταμό Έργουελ και όταν εντοπίσθηκε από τα σωστικά συνεργεία, ήταν πολύ αργά

4

Ξεκίνησε σήμερα Τρίτη (24/11) στο Μάντσεστερ της Αγγλίας η δίκη ενός 23χρονου πατέρα που πάσχει από παρανοϊκή σχιζοφρένεια και που στις 11 Σεπτεμβρίου έριξε τον 11 μηνών γιο του σε ένα ποτάμι επειδή πίστευε ότι μετατρεπόταν στον διάβολο!

Ο 11 μηνών Ζάκαρι Έκο, πετάχθηκε από τον πατέρα του Ζακ Έκο στον ποταμό Έργουελ και όταν εντοπίσθηκε από τα σωστικά συνεργεία, ήταν πολύ αργά.

Πριν συμβεί το περιστατικό, ο Έκο είχε έρθει σε άγρια κόντρα με την σύντροφο και μητέρα του μικρού Ζάκαρι, Έμα Μπουντ, η οποία τότε ήταν 8 μηνών έγκυος στο δεύτερο παιδί τους.


Αιτία ήταν πως η Μπουντ τον πίεζε να ξεκινήσει να φροντίζει τον εαυτό και να αναλάβει τα μέτρα του, καθώς οι υποχρεώσεις θα μεγάλωναν τώρα που η οικογένεια τους θα μεγάλωνε.

Τότε εκείνος θυμωμένος, πήρε το μωρό στο καρότσι και είπε στη σύντροφό του πως θα πήγαιναν μια βολτα για να ηρεμήσει. Σύμφωνα με δύο έφηβους αυτόπτες μάρτυρες, την ώρα που περνούσαν πάνω από μια γέφυρα στον ποταμό Έργουελ, ο Έκο έβγαλε το μωρό από το καρότσι και το πέταξε μέσα.


Στη συνέχεια ανέμελος συνέχισε τον περίπατό του και μάλιστα συνελήφθη το ίδιο βράδυ από την τοπική αστυνομία, σε μια παμπ!


Κατά την διάρκεια της ανάκρισης, επικαλέσθηκε τα ψυχολογικά προβλήματα που έχει, ενώ είπε χαρακτηριστικά πως «είδε το μωρό να μεγαλώνει, να μετατρέπεται σε κάτι άλλο και θεώρησε πως είναι ο διάβολος».

Στο δικαστήριο ακούστηκε σήμερα ότι ο κατηγορούμενος υποφέρει από ψυχολογικά προβλήματα καθ 'όλη τη διάρκεια της ζωής του, ενώ σε ηλικία 17 ετών υποβλήθηκε σε διατομή και διαγνώστηκε με ψύχωση που σχετίζεται με τη χρήση κάνναβης.

«Η πρώιμη ζωή του ήταν γεμάτη με αναφορές και δικογραφίες για βία και χρήση κάνναβης», τόνισε ο κ. Χολ, ο δημόσιος κατήγορος της δίκης.

Η δίκη αναμένεται να διαρκέσει πέντε έως επτά ημέρες.

Δείτε επίσης