Διεθνή

Το όνειρο για ένα σπίτι κατέκτησε ένας 8χρονος άστεγος με μια έξυπνη ιδέα

Θέλησε να κάνει τη μητέρα του χαρούμενη και ξεκίνησε μια μικρή επιχείρηση που έσωσε όλη την οικογένεια

Aaron Moreno

Κάθε φορά που ο Άαρον Μορένο άκουγε το κουδούνι του φορητού ψιλικατζίδικου, κοίταζε τη μητέρα του στα μάτια για να καταλάβει από το βλέμμα της, αν είχαν αρκετά χρήματα για τα αγαπημένα του γαριδάκια.

Τις περισσότερες φορές όμως η μητέρα του, που είναι μια γυναίκα μόνη από το Μεξικό, η οποία δίνει εδώ και χρόνια αγώνα για την επιβίωση τους, κατέβαζε τα μάτια από ντροπή και θλίψη. «Έκαναν μόλις 3 δολάρια αλλά όταν δεν έχεις δουλειά, αυτά τα χρήματα μπορούν να κάνουν μεγάλη διαφορά», αναφέρει η ίδια στο CNN που ανέδειξε την ιστορία της οικογένειας τους, η οποία μέχρι χθες ζούσε σε μια αποθήκη χωρίς τα απαραίτητα.


Ο Άαρον αποφασισμένος να βοηθήσει τη μητέρα του, που έχασε και τις 2 δουλειές της εξαιτίας της πανδημίας, σκέφτηκε να αρχίσει να πουλά φυτά στους γείτονες τους στο ανατολικό Λος Άντζελες. Το μικρό χαρτζιλίκι που έβγαλε έπεισε τη μητέρα του να δώσει τα τελευταία 12 δολάρια που είχε στο πορτοφόλι της για να αγοράσει μαζί με το γιο της μερικά παχύφυτα, τα οποία έδωσαν σε καλή τιμή ξεκινώντας κατ’ αυτόν τον τρόπο τη μικρή επιχείρηση τους. Ο Άαρον γιόρτασε την επιτυχία αυτή με το αγαπημένο του σνακ,αλλά γρήγορα συνειδητοποίησε ότι η ανάγκη για ένα σπίτι για την οικογένεια του ήταν σημαντικότερη από όλα τα γαριδάκια του κόσμου.

«Η αποθήκη ήταν πολύ ζεστή και η μαμά μου δεν ήταν ευτυχισμένη. Ξεκίνησα τον κήπο μου γιατί ήθελα να σταματήσω να την βλέπω στεναχωρημένη», εξηγεί ο ίδιος στο αμερικανικό δίκτυο. Όταν η Μπερενίς Πατσέκο πόσταρε στο Instagram μερικές φωτογραφίες του γιου της εν ώρα εργασίας, δεν περίμενε στη στήριξη που θα έβρισκε σύντομα από φίλους και γείτονες. Λίγους μήνες αργότερα κάποιοι φίλοι της ξεκίνησαν την πρωτοβουλία GoFundMe με σκοπό τη στήριξη του κήπου του Άαρον που βοήθησε την οικογένεια να βρει ένα σταθερό σπίτι.


«Πριν ξεκινήσει όλο αυτό τρώγαμε συνέχεια τόνο, γιατί δεν είχαμε κουζίνα να μαγειρέψουμε. Ο κήπος του μας έσωσε, γιατί τα χρήματα από εκεί και από το GoFundMe δεν μας βρήκαν μόνο σπίτι αλλά μας βοήθησαν και να αγοράσουμε ένα μικρό αυτοκίνητο για τις μετακινήσεις μας», λέει η μητέρα του Άαρον πανευτυχής, αφού με τη δωρεά 1.000 δολαρίων ενός άνδρα κατάφερε να φέρει στις ΗΠΑ και τη 10χρονη κόρη της που είχε στείλει στο Μεξικό το 2018 λόγω των οικονομικών τους προβλημάτων.

«Η ιδέα του Άαρον δεν μας έσωσε μόνο, μας ένωσε σαν οικογένεια ξανά», καταλήγει η ίδια συγκινημένη.

Πηγή: edition.cnn.com

Δείτε επίσης