Διεθνή

Επιχείρηση «Πανάκεια» στη Βρετανία: Γήπεδα γίνονται κέντρα εμβολιασμού - Η συνδρομή του στρατού (pics)

Περίπου 40 εκατομμύρια εμβόλια θα αρχίσουν να χορηγούνται στους πολίτες της Βρετανίας από την επόμενη εβδομάδα

νοσοκομείο

Τεράστια επιχείρηση έχει στηθεί στη Βρετανία που αφορά στον μαζικό εμβολιασμό για την καταπολέμηση του κορωνοϊού. Κάπως έτσι, αναμένεται μέσα στους επόμενους μήνες να πραγματοποιηθούν οι εμβολιασμοί και στον υπόλοιπο κόσμο.

Σύμφωνα με την Daily Mail, 50 νοσοκομεία είναι έτοιμα να υποδεχτούν το εμβόλιο της Pfizer για την πρώτη από τις δύο δόσεις του εμβολίου που πήρε έγκριση στη Βρετανία.

Περίπου 40 εκατομμύρια εμβόλια θα αρχίσουν να χορηγούνται στους πολίτες της Βρετανίας από την επόμενη εβδομάδα. Μάλιστα, ο στρατός της χώρας έχει αναλάβει τη διανομή του εμβολίου της Pfizer. Οι εμβολιασμοί αρχίζουν τη Δευτέρα.

Κρατικοί αξιωματούχοι αναφέρουν ότι η διανομή θα είναι πιο περίπλοκη από ό,τι υπολόγιζαν, καθώς οι ποσότητες των εμβολίων που θα διανέμονται δεν μπορούν να σπάσουν σε λιγότερα από 975 δόσεις τη φορά.

Άλλωστε, το εμβόλιο πρέπει να διατηρείται στους μείον 70 βαθμούς μέχρι λίγο πριν από τη χρήση του. Επομένως, η διατήρησή του πρέπει να ελέγχεται κάθε δευτερόλεπτο από ειδικούς έως ότου έρθει η ώρα να χορηγηθεί.


Τα νοσοκομεία στα οποία υπάρχουν οι προϋποθέσεις αυτές θα λειτουργούν ως κόμβοι μέσω των οποίων οι πρώτοι πολίτες θα λάβουν το εμβόλιο.


Σημειώνεται ότι η εν λόγω επιχείρηση ονομάστηκε Πανάκεια και έγινε στο γήπεδο του Μπρίστολ. Επιπλέον, κατά προσέγγιση 7 περιφερειακοί κόμβοι θα χρησιμοποιηθούν για να εμβολιαστεί ο πληθυσμός με πρώτους τους υγειονομικούς, τις ευπαθείς ομάδες και άλλες κατηγορίες πολιτών στην συνέχεια.


Η κυβέρνηση αναμένεται να δώσει το πράσινο φως για να αρχίσει η διανομή των εμβολίων σε οίκους ευγηρίας.


Χθες 30 μέλη του προσωπικού και εθελοντές έκαναν άσκηση σε πραγματικές συνθήκες.

Δείτε επίσης