Διεθνή

Ποιο είναι το πρώτο video που ανέβηκε στο Youtube πριν από 15 χρόνια;

Tο πρώτο video στο Youtube είχε διάρκεια 18 δευτερολέπτων και είχε τίτλο «Μe at the zoo»

5bb3728b2100006401c7cf00

Το Youtube είναι μία από τις πιο διάσημες ψηφιακές πλατφόρμες, η οποία μάλιστα είναι η πρώτη που κυκλοφόρησε το 2007 και έκανε τεράστια επιτυχία. Πως ήταν τότε το Youtube όμως και πως εμφανίζονταν τα βίντεο που υπήρχαν και ποιο συγκεκριμένα ποιο ήταν το πρώτο βίντεο που ανέβηκε;

Η απάντηση είναι εύκολη, καθώς τις τελευταίες μέρες έχει γίνει viral το video που εγκαινίασε το Youtube και χάρισε έμπνευση και σε άλλους creators να ανεβάσουν το δικό τους video με όποια θεματική επιθυμούσαν.

Δεκαπέντε ολόκληρα χρόνια λοιπόν πριν και συγκεκριμένα στις 23 Απριλίου 2005, ανέβηκε το πρώτο video στο Youtube με διάρκεια 18 δευτερολέπτων με τίτλο «Μe at the zoo».

Ο δημιουργός του ήταν ο Jawed Karim, ο οποίος μαζί με τους συναδέλφους του από την PayPal, Chad Hurley και Steven Chen, δημιούργησαν το YouTube. Το βίντεο αυτό υπάρχει ακόμα και μάλιστα έχει ξεπεράσει τα 90 εκατομμύρια views.

Δείχνει τον νεαρό να κάνει μια mini ξενάγηση και να λέει μπροστά από την κάμερα: «Είμαστε εδώ, μπροστά από τους ελέφαντες».

Φυσικά, η ανάπτυξη του YouTube μάλλον ήταν δύσκολο να προβλεφθεί αλλά από τότε έχει γίνει μια πλατφόρμα με τεράστια δύναμη που όλο και περισσότεροι επενδύουν σε εκείνη.


https://www.youtube.com/watch?v=jNQXAC9IVRw&feature=emb_title

TAGS

Δείτε επίσης