Διεθνή

Προφυλακιστέος ο Ρώσος που μετέδιδε ζωντανά τον θάνατο της κοπέλας του

Οι γιατροί διαπίστωσαν, ύστερα από σχετικές εξετάσεις που έκαναν, ότι η άτυχη κοπέλα είχε εσωτερικό κρανιοεγκεφαλικό τραύμα, πολλαπλές αιμορραγίες, υποσκληρίδιο αιμάτωμα, το οποίο δημιουργήθηκε από τρία τουλάχιστον χτυπήματα στο πρόσωπο

1

Ο θάνατος της 27χρονής Βάλιας κατά την διάρκεια ζωντανής μετάδοσης που έκανε μέσω του YouTube ο Στανισλαβ Ρεσέτνικόφ, γνωστός ως Reeflay, ο οποίος προφυλακίσθηκε ως υπαίτιος για τον θάνατό της, έχει προκαλέσει έντονες συζητήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Στα αίτια του θανάτου της θανούσας αναφέρεται μια φίλη της, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Moskofski Komsomolets.

Σύμφωνα με την φίλη της, η θανούσα εργαζόταν στον χώρο των κυριών συνοδών και ένας από τους πελάτες της της έδινε συστηματικά ναρκωτικές ουσίες.


«Μαζί χρησιμοποιούσαν ένα σκεύασμα για την σεξουαλική τόνωση. Η Βάλια (η θανούσα-σ.σ) μετά αυτά τα χάπια έκανε χρήση αλκοόλ. Και φυσικά η επιβάρυνση για την καρδιά της ήταν τεράστια», λέει η φίλη της.

Η ίδια λέει, μάλιστα, ότι το ασθενοφόρο πήγαινε συχνά στο σπίτι του μπλόγκερ. «Απ’ ό,τι θυμάμαι την Βάλια την είχαν επαναφέρει τέσσερις φορές. Έπαιρνε χάπια, μετά έπινε οινοπνευματώδη και άρχιζε να νοιώθει άσχημα με την καρδιά της», λέει στην συνέντευξη της και προσθέτει ότι δεν μπορούσε να κάνει παιδιά καθώς είχε κάνει 12 εκτρώσεις και την τελευταία φορά έκανε μια μεγάλη επέμβαση και οι γιατροί αναγκάστηκαν να της αφαιρέσουν τη μήτρα.


Δικαστήριο της περιφέρειας της Μόσχας έδωσε εντολή για την σύλληψη και προφυλάκιση του Ρώσου μπλόγκερ Στας Ρεσέτνικοφ, γνωστού ως Reeflay, ενώ άσκησε εναντίον του ποινική δίωξη, θεωρώντας τον υπαίτιο για τον θάνατο της κοπέλας του μέσα στο διαμέρισμά του στα περίχωρα της Μόσχας, τον οποίο μετέδιδε ζωντανά μέσω του YouTube.


Όπως δήλωσε στο πρακτορείο TASS η εκπρόσωπος της Ανακριτικής Επιτροπής (το ανάλογο του αμερικανικού FBI) της περιφέρειας της Μόσχας, Ολγκα Βράντιι, ο Ρεσέτνικοφ θα παραμείνει προφυλακισμένος έως τις 3 Φεβρουαρίου. Εναντίον του ασκήθηκε ποινική δίωξη με την κατηγορία της πρόκλησης βαριάς σωματικής βλάβης για την υγεία της παθούσας, η οποία είχε ως συνέπεια τον θάνατο της κοπέλας.


Ο Μπλόγκερ, εφόσον κριθεί ένοχος, για τον θάνατο της 27χρονης φίλη του, ενδέχεται να καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 15 ετών.

Οι γιατροί διαπίστωσαν, ύστερα από σχετικές εξετάσεις που έκαναν, ότι η άτυχη κοπέλα είχε εσωτερικό κρανιοεγκεφαλικό τραύμα, πολλαπλές αιμορραγίες, υποσκληρίδιο αιμάτωμα, το οποίο δημιουργήθηκε από τρία τουλάχιστον χτυπήματα στο πρόσωπο.

Δείτε επίσης