Διεθνή

Παραμένουν πάνω από 500 τα ημερήσια κρούσματα στη Ν. Κορέα

Αυστηροποίηση των περιορισμών στην πρωτεύουσα Σεούλ

Παραμένουν πάνω από 500 τα ημερήσια κρούσματα στη Ν. Κορέα

Οι νοτιοκορεάτικες υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα Σάββατο 5 Δεκεμβρίου ότι κατέγραψαν 583 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του SARS-CoV-2, από 629 την προηγουμένη, αριθμός που ήταν ο υψηλότερος από τα τέλη Φεβρουαρίου, όταν το πρώτο κύμα της πανδημίας έπληττε τη χώρα.

Ο μεγαλύτερος αριθμός των νέων κρουσμάτων καταγράφηκε στην πρωτεύουσα Σεούλ και τις γύρω επαρχίες, όπου κατοικούν 52 εκατομμύρια άνθρωποι.

Η άνοδος των κρουσμάτων ώθησε τις αρχές στην πρωτεούσα να ανακοινώσουν πρωτοφανείς απαγορεύσεις κυκλοφορίας από σήμερα Σάββατο, με τα περισσότερα καταστήματα να υποχρεώνονται να κλείνουν από τις 21:00 το βράδυ, ενώ τα βραδινά δρομολόγια των μέσων μέσων μαζικής μεταφοράς μειώθηκαν κατά 30%.

Σύμφωνα με την Υπηρεσία Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών της Νότιας Κορέας (KDCA), η χώρα έχει καταγράψει συνολικά 36.915 κρούσματα και 540 θανάτους.

Ο πρωθυπουργός Τσανγκ Σι-κιγούν δήλωσε την Παρασκευή ότι η κατάσταση ήταν κρίσιμη και η κυβέρνηση θα αποφασίσει την Κυριακή εάν θα επιβάλει αυστηρότερους περιορισμούς ώστε να περιλαμβάνει το κλείσιμο μπαρ καραόκε και τον περιορισμό θρησκευτικών συγκεντρώσεων σε 20 άτομα.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δείτε επίσης