Διεθνή

Νέο προπαγανδιστικό βίντεο για το Oruc Reis

H Τουρκία «αποθεώνει» το τουρκικό ερευνητικό πλοίο

navtex-tourkia-2-768x431

Η Τουρκία φαίνεται να μην πτοείται ούτε να επηρεάζεται ιδιαίτερα απέναντι στις επικείμενες κυρώσεις που πιθανότατα θα δεχτεί.

Αυτό φαίνεται έντονα από τα συνεχή προπαγανδιστικά βίντεο που συνεχίζει ακάθεκτη να προβάλλει. Αυτή τη φορά δημοσιεύει νέο προπαγανδιστικό βίντεο για το Oruc Reis.

Σ' αυτό το βίντεο μάλιστα φαίνονται οι Ναυτικές Δυνάμεις της Τουρκίας και αποθεώνεται ιδιαιτέρως έντονα το τουρκικό ερευνητικό πλοίο, το οποίο πλέει σε συνοδεία με τις φρεγάτες του.

Αυτό το βίντεο έρχεται μετά τις εξαιρετικά εμπρηστικές δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας που κατηγόρησε την Ελλάδα πως αύξησε την ένταση στην ανατολική Μεσόγειο «παραβιάζοντας» -όπως είπε- την υποτιθέμενη τουρκική υφαλοκρηπίδα.

«Έχουμε προειδοποιήσει και περιμένουμε υπομονετικά την ανταπόκριση της Ελλάδας. Έχουμε καλέσει επανειλημμένα την Ελλάδα και την Κύπρο για την εξεύρεση λύσης, ώστε να σταματήσουν οι δραστηριότητες της ανοιχτής θάλασσας. Περιμέναμε μέχρι το 2018 για να αρχίσουμε τις γεωτρήσεις στην περιοχή» εξήγησε.

Δείτε επίσης