Διεθνή

«Χουνέρι» στην τουρκική φρεγάτα «Κεμάλ» από αιγυπτιακή κατά τη διάρκεια της «Μέδουσας 10»

Αιγυπτιακή φρεγάτα αντέδρασε στην προσπάθεια εισόδου της τουρκικής φρεγάτας Kemal Reis στην περιοχή της άσκησης

φρεγάτα Κεμάλ

Μια τουρκική φρεγάτα προσπάθησε να εισβάλλει στην περιοχή που πραγματοποιείται η κοινή ναυτική άσκηση «Μέδουσα 10» μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου, Γαλλίας, Αιγύπτου και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Όπως πληροφορείται το OnAlert, χθες το βράδυ τουρκική φρεγάτα πλησίασε σε απόσταση 20 ν.μ από αιγυπτιακή φρεγάτα που μετέχει στην άσκηση. Ο Αιγύπτιος καπετάνιος ειδοποίησε μέσω ασυρμάτου τον Τούρκο κυβερνήτη ότι εισέρχεται σε δεσμευμένη περιοχή, ενώ ταυτόχρονα κινήθηκε προς το μέρος του τουρκικού πολεμικού πλοίου. Η τουρκική φρεγάτα μετά την αντίδραση της αιγυπτιακής απομακρύνθηκε από την περιοχή.

Σημειώνεται ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της άσκησης η τουρκική φρεγάτα παρακολουθούσε από απόσταση τις ναυτικές δυνάμεις της Ελλάδας, της Κύπρου, της Αιγύπτου, της Γαλλίας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων που μετέχουν στη «Μέδουσα 10».

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες η φρεγάτα που επιχείρησε να εισέλθει στην δεσμευμένη περιοχή της άσκησης είναι η «Kemal Reis», η οποία το περασμένο καλοκαίρι είχε προκαλέσει επεισόδιο με την ελληνική φρεγάτα ανοιχτά του Καστελόριζου.

Η άσκηση «Μέδουσα 10» ολοκληρώνεται σήμερα. Το σενάριο της τελευταίας ημέρας περιλαμβάνει αποβατικές επιχειρήσεις των ειδικών δυνάμεων. Τη τελική φάση της άσκησης παρακολουθεί ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, που πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Αίγυπτο και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος

Δείτε επίσης