Διεθνή

Η αληθινή ιστορία πίσω από το πιο ερημικό σπίτι στον κόσμο

Έχει δώσει αφορμή για αρκετές θεωρίες συνωμοσίας

1

Πρόσφατα, η φωτογραφία ενός άσπρου σπιτιού χτισμένο στον λόφο ενός μικρού ερημικού νησιού έχει αρχίσει να κυκλοφορεί στα social media. Είναι τόσο απομονωμένο, που πολλοί το έχουν χαρακτηρίσει ως το πιο μοναχικό σπίτι στον κόσμο.

Το συγκεκριμένο σπίτι είναι χτισμένο στο νησί Elliðaey στην Ισλανδία, το τρίτο μεγαλύτερο από τα νησιά Vestman, στα νότια της χώρας.


Μόνο μια χούφτα οικογένειες κατοίκησαν στην περιοχή κατά τη διάρκεια του 18ου και 19ου αιώνα, με τους τελευταίους κάτοικους να φεύγουν τη δεκαετία του 1930.

Έκτοτε, το νησί είναι ακατοίκητο και έχει δώσει αφορμή για αρκετές θεωρίες συνωμοσίας για θρήσκους ερημίτες που ζουν εκεί και σενάρια πως αγοράστηκε από τη τραγουδίστρια Björk.


Πολλοί χρήστες των social media που είδαν τη φωτογραφία του σπιτιού σχολίασαν ότι «είναι το ιδανικό μέρος να περιμένει κανείς το τέλος της πανδημίας. Χωρίς γείτονες πώς θα κολλήσεις κορωνοϊό;»


Άλλοι είπαν πως θα ήταν το ιδανικό καταφύγιο στην περίπτωση μιας «Αποκάλυψης» ζόμπι ή κάποιας άλλης καταστροφής.

Το σπίτι ανήκει στην κυνηγετική ομοσπονδία του Elliðaey και χτίστηκε τη δεκαετία του 1950, για να στεγάζει κυνηγετικά ταξίδια στο νησί.

Το σπίτι στερείται μοντέρνων ανέσεων, δεν έχει ηλεκτρικό ή τρεχούμενο νερό. Κι ενώ το νησί και η περιοχή είναι ακατοίκητη από ανθρώπους, βρίθει από θαλασσοπούλια.

Δείτε το βίντεο

Δείτε επίσης