Διεθνή

Χριστουγεννιάτικο μήνυμα του Πάπα από το εσωτερικό του Βατικανού, όχι από τον εξώστη του Αγίου Πέτρου

Λόγω πανδημίας

πάπας φραγκίσκος

Ο πάπας Φραγκίσκος θα απευθύνει το χριστουγεννιάτικό του μήνυμα από το εσωτερικό του Βατικανού και όχι από τον εξωτερικό, κεντρικό εξώστη στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου, λόγω των περιορισμών για τον νέο κορονοϊό που ισχύουν στην Ιταλία, όπως ανακοίνωσε σήμερα το Βατικανό.

Εκτός από το χριστουγεννιάτικο μήνυμα «Urbi et Orbi», από τις 26 Δεκεμβρίου έως τις 6 Ιανουαρίου ο πάπας θα απευθυνθεί πέντε ακόμα φορές στους πιστούς από εσωτερικό χώρο αντί από το παράθυρο στο Αποστολικό Παλάτι του Βατικανού που βλέπει στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου.

Οι περιορισμοί προβλέπουν ότι οι πιστοί δεν θα μπορούν να πάνε στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου. Τα μηνύματα και οι λειτουργίες του πάπα θα μεταδοθούν απευθείας από το Διαδίκτυο και την τηλεόραση.

Οι Ιταλοί θα βρίσκονται σε πανεθνικό lockdown για το μεγαλύτερο μέρος των διακοπών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Τα μη απαραίτητα καταστήματα θα είναι κλειστά στις 24-27 Δεκεμβρίου, 31 Δεκεμβρίου-3 Ιανουαρίου και 5-6 Ιανουαρίου. Σε αυτές τις ημέρες, οι μετακινήσεις των πολιτών θα επιτρέπονται μόνο για λόγους εργασίας, υγείας ή έκτακτης ανάγκης.

Η λειτουργία του πάπα την παραμονή των Χριστουγέννων θα ξεκινήσει στις 7.30 μμ, δύο ώρες νωρίτερα από το κανονικό, προκειμένου όσοι την παρακολουθήσουν να μπορούν να επιστρέψουν σπίτι τους έως τις 10 μ.μ. όταν τίθεται σε ισχύ η απαγόρευση της κυκλοφορίας στην Ιταλία.

Η Ιταλία, η πρώτη χώρα της Δύσης που επλήγη από τον ιό, έχει καταγράψει 69.214 θανάτους που σχετίζονται με την COVID-19 από το ξέσπασμα της επιδημίας τον Φεβρουάριο, ο υψηλότερος τέτοιος αριθμός στην Ευρώπη και ο πέμπτος υψηλότερος παγκοσμίως. Η χώρα έχει καταγράψει έως τώρα περίπου 1,96 εκατ. κρούσματα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε επίσης