Διεθνή

ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν θα μοιράσει άμεσα τα απoθέματα εμβολίων

Ο Μπάιντεν θα σταματήσει να κρατά απόθεμα εμβολίων

biden

'Οταν αναλάβει τα καθήκοντά του, αντί να ακολουθήσει τη στρατηγική της κυβέρνησης Τραμπ, ο εκλεγμένος πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, σκοπεύει να αποδεσμεύσει τις διαθέσιμες δόσεις του εμβολίου για το νέο κορωνοϊό η οποία κρατάει απόθεμα ώστε να διασφαλίσει ότι θα υπάρχουν επάρκεια για τη χορήγηση της δεύτερης δόσης.

«Ο εκλεγμένος πρόεδρος πιστεύει ότι πρέπει να επιταχύνουμε τη διανομή του εμβολίου, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα ότι οι Αμερικανοί που το χρειάζονται περισσότερο θα το λάβουν το συντομότερο δυνατόν» είπε ο Τ.Τζ. Ντάκλο, εκπρόσωπος της ομάδας μετάβασης του Μπάιντεν.

«Είναι υπέρ της άμεσης αποδέσμευσης των διαθέσιμων δόσεων και πιστεύει ότι η κυβέρνηση πρέπει να σταματήσει να κρατάει αποθέματα, ώστε να γίνουν περισσότερα εμβόλια στα μπράτσα των Αμερικανών τώρα» πρόσθεσε.

Παρουσιάζει τη στρατηγική του

Στην ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος διευκρίνισε ότι ο Μπάιντεν θα παρουσιάσει την επόμενη εβδομάδα τη στρατηγική του για την παράδοση των διαθέσιμων δόσεων μετά την ορκωμοσία του, στις 20 Ιανουαρίου.

Η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ έμεινε πολύ μακριά από τον στόχο που είχε θέσει, να εμβολιάσει δηλαδή 20 εκατομμύρια Αμερικανούς (με την πρώτη από τις δύο απαιτούμενες δόσεις) μέχρι το τέλος του 2020.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε επίσης