Διεθνή

Γερμανία: Στη φυλακή γνωστός γιατρός που συμμετείχε σε κύκλωμα ντόπινγκ

Σε τέσσερα χρόνια και 10 μήνες καταδικάστηκε

germania-astynomia

Σάλος έχει ξεσπάσει στη Γερμανία για την εμπλοκή γνωστού γιατρού σε διεθνές δίκτυο που βοηθούσε για πολλά χρόνια αθλητές να κάνουν ντόπινγκ αίματος. Οι αρχές τον συνέλαβαν και καταδικάστηκε για 4 χρόνια.

Ο Μαρκ Σμίντ, είχε παραδεχτεί στην αρχή της δίκης τον Σεπτέμβριο ότι πράγματι βοήθησε στο ντόπινγκ αθλητών, αλλά αρνήθηκε ότι το έκανε για να κερδίσει χρήματα. Τέσσερις άλλοι ύποπτοι που προσήχθησαν με την κατηγορία ότι τον βοηθούσαν στη συλλογή και προμήθεια αίματος κρίθηκαν επίσης ένοχοι.

Ο γιατρός κρίθηκε ένοχος για 24 κατηγορίες σχετικά με τη βοήθεια τουλάχιστον 23 αθλητών από οκτώ χώρες να αποκτήσουν ένα άδικο πλεονέκτημα έναντι των αντιπάλων τους εδώ και αρκετά χρόνια. Ο ίδιος στην απολογία του είπε ότι ποτέ δεν έθεσε σε κίνδυνο την υγεία των αθλητών, αλλά παραδέχτηκε το ντόπινγκ αίματος.

Οι εισαγγελείς είπαν ότι ήταν πίσω από τις μεταγγίσεις αίματος που βελτιώνουν την απόδοση κυρίως για σκιέρ και ποδηλάτες. Επίσης πιστεύουν ότι συμμετείχε στην υπόθεση αυτή ντόπινγκ τουλάχιστον από το τέλος του 2011.

Δείτε επίσης