Διεθνή

Το μήνυμα του Πάπα Φραγκίσκου στο Τζο Μπάιντεν

Τι μήνυμα έστειλε στο νέο Πρόεδρο των ΗΠΑ

fragkiskos-biden

H oρκωμοσία του νέου Προέδρου της Αμερικής, Τζο Μπάιντεν, ολοκληρώθηκε και ένας από αυτούς που του ευχήθηκε καλή τετραετή θητεία, ήταν φυσικά και ο Πάπας Φραγκίσκος. Το μήνυμα ήταν ιδιαιτέρως εγκάρδιο, καθώς ευχόταν στο Τζο Μπάιντεν να υπάρξει κατανόηση, συμφιλίωση και ειρήνη εντός των ΗΠΑ.

Χαρακτηριστικά αναφέρει «Εγκάρδιες ευχές και διαβεβαίωση των προσευχών μου ότι ο Παντοδύναμος Θεός θα σας δώσει σοφία και δύναμη κατά την άσκηση του υψηλού σας αξιώματος» αναφέρει μεταξύ άλλων ο Πάπας Φραγκίσκος.

«Υπό την ηγεσία σας, μπορεί ο αμερικανικός λαός να συνεχίσει να αντλεί δύναμη από τις υψηλές πολιτικές, ηθικές και θρησκευτικές αξίες που έχουν εμπνεύσει το έθνος από την ίδρυσή του.Σε μια εποχή που οι σοβαρές κρίσεις που αντιμετωπίζει η ανθρώπινη οικογένειά μας απαιτούν διορατικές και ενωμένες αντιδράσεις, προσεύχομαι οι αποφάσεις σας να καθοδηγούνται από την ανησυχία για την οικοδόμηση μιας κοινωνίας που χαρακτηρίζεται από αυθεντική δικαιοσύνη και ελευθερία, μαζί με τον αμετάβλητο σεβασμό των δικαιωμάτων και της αξιοπρέπειας κάθε ατόμου, ιδίως των φτωχών, των ευάλωτων και εκείνων που δεν έχουν φωνή» συνεχίζει το μήνυμα.

Και καταλήγει λέγοντας «Ομοίως, ζητώ από τον Θεό, την πηγή όλης της σοφίας και της αλήθειας, να καθοδηγήσει τις προσπάθειές σας για την προώθηση της κατανόησης, της συμφιλίωσης και της ειρήνης εντός των Ηνωμένων Πολιτειών και μεταξύ των εθνών του κόσμου, προκειμένου να προωθηθεί το καθολικό κοινό καλό. Αυτά τα συναισθήματα, επικαλούμαι πρόθυμα για εσάς και την οικογένειά σας και τον αγαπημένο Αμερικανό λαό, μια αφθονία ευλογιών»

=

Δείτε επίσης