Διεθνή

Συγκλονίζει το εξώφυλλο του ΤΙΜΕ - Ο Μπάιντεν μέσα στο κατεστραμμένο Οβάλ γραφείο του

Το αμερικανικό περιοδικό περιγράφει με μία εικόνα την κατάσταση που άφησε πίσω του ο Ντόναλντ Τραμπ

time 2

Το περιοδικό ΤΙΜΕ είναι ίσως το κορυφαίο αμερικανικό περιοδικό που κάθε φορά το εξώφυλλο του στοχεύει να περάσει ένα βαθύτερο μήνυμα που θα προβληματίσει τους αναγνώστες του.

Αυτή τη φορά το εξώφυλλο του περιοδικού είναι αφιερωμένη στην πρώτη μέρα του Τζο Μπάιντεν ως πρόεδρος των ΗΠΑ. Ωστόσο, δεν είναι μια συνηθισμένη φωτογραφία, καθώς έχει έντονο συμβολικό χαρακτήρα με το Τζο Μπάιντεν να βρίσκεται στο νέο του γραφείο, να κοιτάει σκεπτικός έξω από το παράθυρο. Όσο για το χρώμα που έχει επιλεγεί ως φόντο είναι αυτό της φωτιάς παραπέμποντας ουσιαστικά στην κληρονομιά που απέκτησε ο Τζο Μπάιντεν από τον Ντόναλντ Τραμπ.

Την ίδια ώρα το εσωτερικό του Οβάλ γραφείου θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο. Οι χρύσες κουρτίνες που είχαν τοποθετηθεί από τον Ντόναλντ Τραμπ είναι σκισμένες, το ταβάνι του Οβάλ γραφείου έχει υποστεί ζημιές, ενώ στο γραφείο υπάρχουν πεταμένα αποφάγια από junk food καθώς και χαρτια τα οποία είτε είναι το ένα πάνω στο άλλο, ειτε είναι πεταμένα. Το μπροστινό μέρος έχει λερωθεί με σπρέι, ενώ το ακουστικό του τηλεφώνου έχει πεταχτεί στο πάτωμα.


Παράλληλα το πάτωμα είναι γεμάτο από πατημασιές και πεταμένα χαρτιά, ενώ υπάρχει ένας τηλεβόας και ένα κόκκινο καπέλο. Μάλιστα ο τηλεβόας παραπέμπει στον «Βίκινγκ» που ήταν μεταξύ των εισβολέων στο Καπιτώλιο, στις 6 Ιανουαρίου (κρατούσε στο χέρι έναν τηλεβόα). Το εξώφυλλο συνοδεύει η φράση «Day One».

Ακόμη γίνεται λόγος για την απουσία του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ από την τελετή. Επίσης αναφέρει ότι η ορκωμοσία του Τζο Μπάιντεν πραγματοποιήθηκε με ελάχιστο κόσμο και 25.000 εθνοφρουρούς. Μάλιστα όπως λέει η ορκωμοσία θύμισε τελετή εν καιρώ πολέμου. Φυσικά το TIME στέκεται και στην αποκατάσταση της ομαλότητας στη χώρα με αφορμή την ανάληψη των καθηκόντων του Τζο Μπάιντεν.

Δείτε επίσης