Διεθνή

Σούπα από... κατοικίδια ψάρια έφτιαξε γυναίκα στη Μαλαισία προκαλώντας αντιδράσεις (pics)

Χρήστες των social media αντιδρούσαν για την κατανάλωση των κατοικιδίων ψαριών Koi, τα οποία δεν είναι σίγουρο πως τρώγονται!

psaria_koi

Πανικό προκάλεσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η ιδέα μιας γυναίκας από τη Μαλαισία να φτιάξει ψαρόσουπα από τα νεκρά ψάρια Koi που είχε ως κατοικίδια.


Η ίδια «ανέβασε» τις φωτογραφίες σε ένα γκρουπ του Facebook με όνομα «Masak Apa Tak Jadi Hari Ni», που σημαίνει «Μαγειρικές αποτυχίες της ημέρας» σε ελεύθερη μετάφραση, εξηγώντας πως τα ψάρια πέθαναν από έλλειψη οξυγόνου μέσα στο ενυδρείο τους.

Οπότε αντί να τα θάψει ή απλώς να τα πετάξει, σκέφτηκε να τα κάνει... ψαρόσουπα! Πολλοί χρήστες των social media εξέφρασαν την εναντίωσή τους σε αυτή την κίνηση καθώς, όχι μόνο γιατί είναι πολύ δύσκολο να φάει κάποιος το ίδιο του το κατοικίδιο αλλά τα συγκεκριμένα ψάρια δεν είναι σίγουρο πως τρώγονται.

Ένας χρήστης έγραψε: «δεν ξέρω αν θα άντεχα να φάω το ίδιο μου το κατοικίδιο, απλώς θα το έθαβα».


Η... μαγείρισσα ζήτησε συγγνώμη για τον χαμό που προκάλεσε με τις φωτογραφίες, όμως εξήγησε ότι τα ψάρια ήταν «πολύ ακριβά απλά για να τα πετάξει» και ότι η συνταγή που χρησιμοποίησε ήταν «παραδοσιακή βασιλική».

Υπήρχαν όμως και χρήστες που είπαν πως έχουν δει αντίστοιχα πιάτα να σερβίρονται σε ασιατικά εστιατόρια.

Τα ψάρια Koi είναι κάτι αντίστοιχο με τα χρυσόψαρα που μπορεί να έχει κάποιος σε ένα ενυδρείο στο σπίτι του. Θεωρούνται σύμβολο καλής τύχης σε πολλές χώρες της Ασίας και εκτρέφονται γιατί έχουν έντονα χρώματα και σχέδια στο σώμα τους.

Το πιο ακριβό ψάρι koi που πουλήθηκε ποτέ, ήταν σε μια ιαπωνική δημοπρασία του 2018 και η τιμή του έφτασε τα 203 εκατομμύρια Γεν (περίπου 1,8 εκατομμύρια δολάρια).

Δείτε επίσης