Διεθνή

Παλέρμο: Γέμισαν τα νεκροταφεία - 700 νεκροί παραμένουν άταφοι (vid)

Το Παλέρμο δεν μπορεί ούτε να θάψει τους νεκρούς του με τα φέρετρα να στοιβάζονται σε έναν ειδικό χώρο.

palermo_nekrotafeio

Η Ιταλία είναι από τις χώρες της Ευρώπης, η οποία έχει χτυπηθεί δριμύτατα από τον κορωνοϊό, μετρώντας μέχρι στιγμής χιλιάδες νεκρούς και το υγειονομικό της σύστημα να έχει φτάσει πολλές φορές στα όρια της κατάρρευσης.

Αυτή τη φορά οι εικόνες που μας έρχονται από την Ιταλία και κάνουν το γύρω του κόσμου συγκλονίζουν, καθώς δείχνουν ότι στην περιοχή του Παλέρμου δεν υπάρχει χώρος να θαφτούν οι νεκροί, με αποτέλεσμα να στοιβάζονται τα φέρετρα σε έναν ειδικό χώρο.

Συγκεκριμένα 700 φέρετρα με νεκρούς από κορωνοϊό είναι στοιβαγμένα σε ειδικό χώρο στο Παλέρμο της Ιταλίας. Ο λόγος είναι κυρίως ότι τα νεκροταφεία της περιοχής έχουν γεμίσει και το μοναδικό κρεματόριο που υπήρχε έχει χαλάσει αφού είναι πολύ παλιό.

Γροθιά στο στομάχι είναι η εικόνα που έρχεται από την περιοχή. Όπως αναφέρουν τα ιταλικά ΜΜΕ οι νεκροί αυξάνονται συνεχώς και οι δικοί τους δεν μπορούν ούτε να τους θάψουν ούτε να τους αποτεφρώσουν.

Η κατάσταση είναι άσχημη εδώ και μήνες αφού το κρεματόριο δεν σταμάτησε να λειτουργεί πρόσφατα. Επίσης πολλές οικογένειες δεν έχουν χρήματα έτσι ώστε να τους θάψουν σε άλλες περιοχές της χώρας.

Τον περασμένο Ιούλιο η κατάσταση ήταν επίσης άσχημη με 400 νεκρούς να είναι άταφοι στο Παλέρμο και αν δεν βρεθεί λύση οι αρχές εκτιμούν ότι οι άταφοι νεκροί τον Ιούνιο θα ξεπεράσουν τους 2.000!


https://www.youtube.com/watch?v=me2AJZbsAuU&feature=emb_title

Δείτε επίσης