Διεθνή

Οργή για της εξευτελιστικές εικόνες στρατιωτών στην Ουάσινγκτον

«Ειλικρινά, αισθανόμαστε προδομένοι! Αφού κάναμε απρόσκοπτα το καθήκον μας, θεωρηθήκαμε άχρηστοι και τελικά μας πέταξαν στην γωνία ενός γκαράζ.»

1

Χιλιάδες Εθνοφρουροί των ΗΠΑ «εξορίστηκαν» σε ένα στενό υπόγειο πάρκινγκ αφότου εξαναγκάστηκαν να αποχωρήσουν από τμήματα του Καπιτωλίου και την Ουάσινγκτον, σύμφωνα με δημοσιεύματα.


Αξιωματικοί των Σωμάτων είπαν ότι δεν μπορούσαν πλέον να έχουν πρόσβαση σε περιοχές του Συγκροτήματος του Καπιτωλίου των ΗΠΑ - συμπεριλαμβανομένης και μιας καφετέριας εντός του κτιρίου της Γερουσίας που είχε χρησιμοποιηθεί τις προηγούμενες ημέρες ως χώρος ανάπαυσης - μετά την ακούραστη προστασία της πρωτεύουσας του έθνους τις ημέρες που οδήγησαν στην προεδρική ορκωμοσία του Τζο Μπάιντεν, σύμφωνα με την Politico .


«Ειλικρινά, αισθανόμαστε προδομένοι», είπε ένας στρατιώτης στην κάμερα του Fox News. «Αφού κάναμε απρόσκοπτα το καθήκον μας, θεωρηθήκαμε άχρηστοι και τελικά μας πέταξαν στην γωνία ενός γκαράζ.»

Η συγκεκριμένη μονάδα 5.000 στρατιωτών μετέβη στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ μετά τη θανατηφόρα παραβίαση του Καπιτώλιο στις ΗΠΑ νωρίτερα αυτό το μήνα - και αναγκάστηκε να περάσει δύο ημέρες σε ένα κοντινό γκαράζ χωρίς πρόσβαση στο Διαδίκτυο, χωρίς ηλεκτρικές συσκευές, μόνο με το σλίπινγκ μπαγκ τους για να κοιμούνται στο έδαφος και δύο τουαλέτες για να κάνουν την ανάγκη τους.


Φωτογραφίες δείχνουν τους στρατιώτες ξαπλωμένους στο τσιμεντένιο πάτωμα να ξεκουράζονται και να κοιμούνται ενώ ακουμπάνε σε τσιμεντένιες κολόνες μέσα στο γκαράζ, γεγονός που εξόργισε τους αξιωματικούς τους.

Αρκετοί Γερουσιαστές εξοργίσθηκαν μόλις πληροφορήθηκαν το τι έχει συμβεί και προσέφεραν μάλιστα τα γραφεία τους προς ανάπαυση και κατάλυμά ορισμένων στρατιωτών.


«Ήρθαν να μας φυλάξουν και εμείς τους το ξεπληρώνουμε πετώντας τους σαν τα σκυλιά; Αυτό είναι ανεπίτρεπτο», δήλωσε η Δημοκρατική Γερουσιαστής από την Αριζόνα, Κρίστεν Σίνεμα.


Από το Γραφείο Τύπου της Γερουσίας σχολίασαν πως οι στρατιώτες έπρεπε να μεταφερθούν, επειδή έχουν ξεκινήσει ήδη οι συζητήσεις για πολλά ζητήματα στον χώρο του Καπιτωλίου και πως ήταν απόφαση της αστυνομίας.https://www.youtube.com/embed/FJgt60yKPdE

Δείτε επίσης