Διεθνή

Οι γερμανικές αεροπορικές καθιστούν υποχρεωτικές τις μάσκες αυξημένης προστασίας

Το μέτρο έχει ήδη αρχίσει να εφαρμόζεται στη Γερμανία για χρήση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς

FILE PHOTO: The spread of the coronavirus disease (COVID-19) in Frankfurt

Μάσκες υψηλότερης προστασίας τύπου FFP2 ή N95 και όχι τις απλές χειρουργικές ή υφασμάτινες θα πρέπει να φορούν από τον επόμενο μήνα όσοι επιλέγουν να ταξιδέψουν με κάποια γερμανική αεροπορική εταιρεία ή θυγατρική της.

Το μέτρο αυτό σημειώνεται ότι έχει ήδη αρχίσει να εφαρμόζεται στη Γερμανία για χρήση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς αλλά και για τις επισκέψεις σε σούπερ μάρκετ και σε εμπορικά κέντρα, αφού η χώρα αντιμετωπίζει ένα σφοδρό δεύτερο κύμα της πανδημίας.

Οι νέοι αυτοί κανόνες ανακοινώθηκαν σήμερα από την Γερμανική Ένωση Αεροπορίας (BDL).

Από την 1η Φεβρουαρίου, όλοι οι επιβάτες άνω των έξι ετών πρέπει να φορούν μάσκες τύπου FFP2 και N95 σε αεροπλάνα που χρησιμοποιούνται από γερμανικές αεροπορικές εταιρείες και εντός των αεροδρομίων της χώρας. Αυτές οι μάσκες προστατεύουν καλύτερα από τις αερομεταφερόμενες ασθένειες λόγω των καλύτερων φίλτρων που διαθέτουν.

Τέλος οι «σπιτικές» μάσκες

Δεν θα επιτρέπονται απλές υφασμάτινες μάσκες, συμπεριλαμβανομένων σπιτικών και άλλων λιγότερο ασφαλών καλυμμάτων προσώπου, όπως ασπίδες προσώπου και κασκόλ.

Οι κανονισμοί θα ισχύουν για τις εταιρείες Condor, TUI fly και Lufthansa μαζί με τις θυγατρικές – Austrian Airlines, Brussels Airlines, Eurowings και SWISS – σε πτήσεις εντός και εκτός Γερμανίας.

Τις μάσκες θα πρέπει να έχουν φροντίσει να προμηθευτούν οι ίδιοι οι επιβάτες, σύμφωνα με τη Γερμανική Ένωση Αεροπορίας.

Η Lufthansa διευκρίνισε ότι εάν ένα άτομο δεν μπορεί να φορέσει μάσκα για ιατρικούς λόγους, πρέπει να παρουσιάσει ιατρικό πιστοποιητικό και αρνητικό τεστ Covid-19 που έχει πραγματοποιηθεί τουλάχιστον 48 ώρες πριν από την πτήση.

Χθες, ο Γάλλος υπουργός Υγείας, Ολιβιέ Βεράν συνέστησε στους ανθρώπους να σταματήσουν να φορούν σπιτικές μάσκες και να επιλέξουν μάσκες υψηλότερης ποιότητας για καλύτερη άμυνα έναντι του Covid-19

Δείτε επίσης