Διεθνή

Τα περισσότερα κρούσματα κορωνοϊού από τον Ιούνιο καταγράφηκαν στη Χιλή

Σχεδόν 5.000 τα νέα κρούσματα και 84 θάνατοι από κορωνοϊό σε 24 ώρες στη χώρα

Χιλή κορωνοϊός

Το Χιλιανό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε χθες Παρασκευή 22 Ιανουαρίου ότι το προηγούμενο εικοσιτετράωρο επιβεβαιώθηκαν 4.956 κρούσματα του SARS-CoV-2, αριθμός άνευ προηγουμένου από την κορύφωση του πρώτου κύματος τον Ιούνιο, ενώ το ίδιο διάστημα, ακόμη 84 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν.

Ο απολογισμός της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα της Λατινικής Αμερικής έχει φθάσει ως αυτό το στάδιο τους 17.786 νεκρούς επί συνόλου 690.066 μολύνσεων.

«Οι πολίτες πρέπει να αντιληφθούν πως παρότι γίνονται μεγάλες προσπάθειες για να έχουμε διαθέσιμες περισσότερες κλίνες, είναι απαραίτητο να αποφύγουν να τις χρειαστούν, να συνεχίσουν να προσέχουν», τόνισε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε ο χιλιανός υπουργός Υγείας Ενρίκε Πάρις.

«Εκατομμύρια» Χιλιανοί «συμμορφώνονται» με τα μέτρα και τις συστάσεις, ιδίως την επιλεγόμενη κοινωνική απόσταση, πρόσθεσε και κάλεσε τους πάντες «να μιμηθούν το παράδειγμα της συντριπτικής πλειοψηφίας».

Βρίσκεται σε εξέλιξη η εκστρατεία ανοσοποίησης, με 54.458 πολίτες να έχουν λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου τους για τον νέο κορωνοϊό, εκ των οποίων 8.364 έχουν λάβει και τη δεύτερη.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δείτε επίσης