Διεθνή

33 αγνοούμενα παιδιά εντοπίστηκαν και διασώθηκαν στη Νότια Καλιφόρνια

Από τα παιδιά που εντοπίστηκαν, τα 18 είχαν υποστεί σεξουαλική κακοποίηση, ενώ το πιο συνταρακτικό είναι πως σε δύο από αυτά είχαν γίνει εγχειρήσεις για αφαίρεση οργάνων

33 αγνοούμενα παιδιά εντοπίστηκαν και διασώθηκαν στη Νότια Καλιφόρνια

33 αγνοούμενα παιδιά εντοπίστηκαν και ελευθερώθηκαν στη Νότια Καλιφόρνια κατά τη διάρκεια μιας πρόσφατης επιχείρησης που οργανώθηκε στο Λος Άντζελες, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή το βράδυ, το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών.

Τον Ιανουάριο, που είναι Μήνας Ευαισθητοποίησης για την Εμπορία Ανθρώπων, το FBI συνεργάστηκε με το Αστυνομικό Τμήμα του Λος Άντζελες, το Γραφείο του Σερίφη της Κομητείας του Λος Άντζελες και περισσότερους από 20 διαφορετικές ομάδες επιβολής του νόμου και μη κυβερνητικούς οργανισμούς, για τον εντοπισμό και την ανάκτηση αγνοουμένων παιδιών, ιδίως εκείνων που υπήρχαν υποψίες και στοιχεία πως έχουν πέσει θύματα σεξουαλικής κακοποίησης.


Σύμφωνα με την Kρίστι Τζόνσον η οποία είναι η υπεύθυνη του γραφείου Τύπου του FBI στο Λος Άντζελες. καθ' όλη την διάρκεια της επιχείρησης εντοπίστηκαν 33 παιδιά και έγιναν πάνω από 50 συλλήψεις, ενώ η επιχείρηση συνεχίζεται.

«Η εμπορία ανθρώπων είναι ένα διαδεδομένο και ύπουλο έγκλημα που απειλεί την ασφάλεια των νέων μας, οι οποίοι είναι το μέλλον των κοινοτήτων μας», δήλωσε ο Mάικλ Μουρ, επικεφαλής του αστυνομικού τμήματος του Λος Άντζελες. «Μπορούμε να αρχίσουμε να παίρνουμε πίσω το μέλλον των νέων μας με τις ισχυρές συνεργασίες που έχουν δημιουργηθεί μεταξύ των εξαιρετικών υπηρεσιών επιβολής του νόμου», πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν άμεσα διαθέσιμες συγκεκριμένες λεπτομέρειες σχετικά με την επιχείρηση που έχει την ονομασία «Los Angels».

Από τα παιδιά που εντοπίστηκαν, τα 18 είχαν υποστεί σεξουαλική κακοποίηση και τα υπόλοιπα ήταν έτοιμα να αναχωρήσουν για χώρες της Λατινικής Αμερικής και της Ασίας, ενώ το πιο συνταρακτικό είναι πως σε δύο από αυτά είχαν γίνει εγχειρήσεις για αφαίρεση οργάνων.

Το έργο το FBI για τα ζητήματα παιδικών εξαφανίσεων και απαγωγών έχει μεγαλώσει κατακόρυφα τα τέσσερα τελευταία χρόνια, επί προεδρίας Ντόναλντ Τραμπ και αυτή τη στιγμή υπάρχουν 1.800 εκκρεμείς έρευνες, μόνο στην περιοχή της Καλιφόρνια.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Δείτε επίσης