Διεθνή

Εμβολιάστηκε ο Μπιλ Γκέιτς

Τι απαντάει σε εκείνους που ο ίδιος αποκαλεί ως «συνωμοσιολόγους»

Εμβολιάστηκε ο Μπιλ Γκέιτς

Ο συνιδρυτής της Microsoft Μπιλ Γκέιτς και τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη, έκανε την πρώτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού.

Ο 65χρονος Αμερικανός επιχειρηματίας, φιλάνθρωπος και προγραμματιστής υπολογιστών μοιράστηκε την φωτογραφία με τα 53,2 εκατομμύρια ακολούθων του στο Twitter.

«Ένα από τα προνόμια του να είμαι 65 ετών, είναι πως μπορώ να κάνω το εμβόλιο κατά της Covid-19. Έλαβα την πρώτη δόση αυτή την εβδομάδα και νιώθω υπέροχα. Ευχαριστώ όλους τους επιστήμονες, τους εθελοντές των κλινικών δοκιμών και τους υγειονομικούς υπαλλήλους της πρώτης γραμμής που μας έφεραν σε αυτό το σημείο», έγραφε ο βαθύπλουτος εφευρέτης που μαζί με την σύζυγό του Μελίντα Γκέιτς έχουν δωρίσει πάνω από 156 εκατομμύρια δολάρια για την ανάπτυξη αποτελεσματικών εμβολίων κατά του κορωνοϊού.


Τι απαντάει στις «θεωρίες συνωμοσίας»

Μαζί με το ξέσπασμα της πανδημίας και με παρόμοια - αν όχι μεγαλύτερη - ταχύτητα, άρχισαν να διαδίδονται θεωρίες συνωμοσίας για τον κορωνοϊό και το εμβόλιο, μπλέκοντας μυστικές οργανώσεις, σατανικούς επιστήμονες και σε πολλές περιπτώσεις, τον ιδρυτή της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς.

Ως τα μέσα του περασμένου Ιουλίου, είχε υπολογιστεί πως στο Facebook πάνω από 16.000 τέτοιου είδους αναρτήσεις για τον κορωνοϊό είχαν εμπλέξει ονομαστικά τον Μπιλ Γκέιτς.

Απαντώντας σε όλα αυτά τα δημοσιεύματα, ο Γκέιτς σχολίασε πως τα social media και η πανδημία είναι «κακός συνδυασμός».

«Οι άνθρωποι ψάχνουν για πολύ απλές εξηγήσεις, ποιος είναι ο κακός εδώ. Και σε μεγάλο βαθμό αυτό συνδέεται με την πολιτική, περισσότερο στις ΗΠΑ από άλλα μέρη. Φυσικά τα εμβόλια δεν ήταν δημοφιλή και πριν όλο αυτό ξεκινήσει».

«Άνθρωποι σαν και εμένα ή τον δρ. Φάουτσι γίνονται συχνά ο στόχος. Το έξυπνο πράγμα που κάνουν (σ.σ οι συνωμοσιολόγοι) είναι ότι μεταστρέφουν την ιστορία. Το ίδρυμα μας έχει δώσει περισσότερα χρήματα από οποιονδήποτε άλλον οργανισμό αγοράζοντας εμβόλια για να σώσουμε ζωές. Το αντιστρέφουν και λένε ότι κερδίζουμε χρήματα και προσπαθούμε να σκοτώσουμε ανθρώπους με τα εμβόλια, ότι προσπαθώ να εφεύρω κάτι. Είναι αλήθεια, σχετιζόμαστε με τα εμβόλια αλλά αναστρέφουν την σύνδεση μας με αυτά».

Δείτε επίσης