Διεθνή

Λάρι Κινγκ: Η ξεχωριστή «μαγεία» ενός θρυλικού δημοσιογράφου

Η πορεία του είναι η απόδειξη ότι η υπομονή επιβραβεύεται. Φτάνει να το πιστεύεις.

Λάρι Κινγκ: Η ξεχωριστή «μαγεία» ενός θρυλικού δημοσιογράφου

Είναι στιγμές στη ζωή ενός άντρα που όλα μοιάζουν με αδιέξοδο. Η καθημερινότητα μοιάζει με απροσπέλαστο ανήφορο, τα προβλήματα εμφανίζονται το ένα μετά το άλλο και η μοναδική δίοδος για κάτι το διαφορετικό, ένα μικρό παραθυράκι γεμάτο όνειρα και χαρούμενες στιγμές φαίνονται τόσο απρόσιτα. Τόσο μακρινά. Είναι η στιγμή που λες μέσα σου «μακάρι εκείνη τη μέρα να είχα κάνει μια διαφορετική κίνηση», «μακάρι να είχα διαβάσει περισσότερο στις πανελλήνιες», «γιατί δεν είχα το μυαλό να επιμείνω παραπάνω στη δουλειά εκείνη που σήμερα θα μου απέφερε κάτι καλύτερο από αυτά που έχω».

Είναι φράσεις και σκέψεις που σίγουρα είχαν έρθει πολλάκις στο μυαλό του Larry Zeiger βλέποντας πως μέσα του είχε τα φόντα, τις φιλοδοξίες και τη φλόγα, αλλά δίχως την εκπαίδευση και την εξειδίκευση, δεν μπορούσε να βγάλει προς τα έξω το μεγάλο του ταλέντο. Έστω και αν ακόμα δεν ήξερε ποιο ήταν αυτό.


Στις 23 Ιανουαρίου του 2021 έχοντας αποσυρθεί από τα τεκτενόμενα εδώ και σχεδόν μια δεκαετία, ο Larry Zeiger άφησε τον κόσμο πίσω, αναζητώντας μια νέα πρόκληση στη συνέχεια της καθημερινότητάς του, αφήνοντας πίσω έναν τεράστιο μύθο. Αυτόν του απόλυτου πρωτοπόρου, με τις άπειρες συνεντεύξεις και κυρίως το μοναδικό μονοπάτι που πήγαζε μέσα από τα δημοσιογραφικά του κατορθώματα. Αυτά που τον μετέτρεψαν από έναν κοινό παρουσιαστή ειδήσεων σε απόλυτο showman της παγκόσμιας showbiz. Περισσότερο από όλα όμως γιατί απέδειξε πως εάν έχεις πίστη στις δυνατότητές σου, μπορείς να καταφέρεις τα πάντα.

Είναι η αιτία που το σημερινό του όνομα έχει μεγαλύτερη λάμψη ακόμα και από εκείνους που έχουν το ίδιο αξίωμα με το διάσημο επώνυμό του. Ουδείς λαμπρότερος από τον Larry King.


https://www.youtube.com/embed/mVvMw_d1xAs

Η απόλυτη έμπνευση


Στον κόσμο τον οποίο ζούμε, βουτηγμένο στην κρίση των αξιών και των εθίμων αναζήτουμε καθημερινά πρόσωπα για να παίξουν τον ρόλο του «Μεσσία». Ιδανικά θα θέλαμε να ακολουθήσουμε το τέλειο, το ιδανικό αλλά όταν βασίζεσαι σε ανθρώπους που δεν γαλουχήθηκαν στο Δωδεκάθεο ή μαζί με τους Αγγέλους στην Αυλή του Παραδείσου, είναι εξαιρετικά σπάνιες οι περιπτώσεις που δεν θα βρεις έστω και ένα πταίσμα σε όλους όσους έχεις επιλέξει για role models.

Ο Larry King έχοντας φτάσει ψηλά κατηγορήθηκε ότι έκλεψε συνεργάτη του, συνελήφθη, είδε το όνομά του να γίνεται συντρίμμια, λες και ποδοπατήθηκκε από την αναμενόμενη μάχη του King Kong με τον Godzilla, και κανείς δεν ήθελε να τον προσλάβει.


Ακόμα και αν οι κατηγορίες αποσύρθηκαν, η ζημιά είχε ήδη γίνει και το φινάλε, μετά από μια προσπάθεια πολλών ετών και γιγάντωσης του οράματός του, έδειχνε ότι ήταν πραγματικά κοντά. Ποιος μπορεί να μάθει να «σηκώνεται» άλλωστε όταν από απλός ταχυδρόμος της UPS, δίχως να έχει βγάλει πανεπιστήμιο και έχοντας φτιάξει με μεγάλη προσπάθεια ένα καλό όνομα, βλέπει ξαφνικά τον κόσμο του να καταρρέει; Όταν από το τίποτα φτάνεις ψηλά είναι απίστευτα δύσκολο να επιστρέψεις δυνατός και ο King δεν αποτελούσε εξαίρεση.

Μόνο που στη περίπτωσή του, δεν επανήλθε στην παλιά του θέση. Εξυψώθηκε.


https://www.youtube.com/embed/Y-xkTDhOpCY


Για όσους νόμιζαν ότι αυτό ήταν το τέλος του, εκείνος απλός «έχτιζε» τον μύθο του. Η συνέχεια; Ο απόλυτος θρίαμβος. Η επιστροφή του σε ραδιοφωνικό σταθμό του Miami το 1974 ήταν απλώς η αρχή για να επιστρέψει στην ελίτ και να τη διαβεί ως πρωταγωνιστής. Λίγο αργότερα ήρθε το Larry King Show, το βραδινό talk show που στο πρώτο μέρος έπαιρνε συνέντευξη από έναν καλεσμένο και στο δεύτερος μέρος, οι τηλεθεατές καλούσαν και ρωτούσαν ζωντανά ερωτήσεις.

Η συνέχεια τον βρήκε στο CNN (Larry King Live), εκεί όπου επί 25 χρόνια έγινε ο απόλυτος «King» των συνεντεύξεων, με καλεσμένους που έχουν αφήσει εποχή.


Κάποτε είχε πει πως οι γυναίκες ήταν το μυστικό της μακροζωίας του. Παντρεύτηκε οκτώ φορές, με επτά διαφορετικές γυναίκες. Είχε πέντε παιδιά, εννιά εγγόνια και 4 δισέγγονα. Τα τελευταία χρόνια αντιμετώπισε πολλά προβλήματα υγείας τα οποία κατάφερνε πάντα να ξεπερνά. Δύναμη του πάντα η τεράστια αγάπη για την δουλειά. Πολλές φορές εις βάρος της υγείας του.

Είτε τον συμπαθείς, είτε όχι δεν μπορείς να αρνηθείς ότι ο άλλοτε Lawrence Harvey Zeiger, αποτελεί ένα ξεχωριστό κεφάλαιο στην ιστορία των media. Είδε κάτι στον εαυτό του, κάτι πολύ πιο ζωντανό και το αποτύπωσε πάνω σε έναν κλάδο που απαιτεί τόλμη και πολλή σιγουριά για να επιτύχεις. Μπορεί να θεωρείται ο πιονέρος των talk shows, ταυτόχρονα όμως είναι ένας πολύποίκιλτος χαρακτήρας που δίδαξε ότι η ελπίδα και τα όνειρα μπορούν να γίνουν αληθινά ακόμα και αν οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος σου.

Διότι κανείς δεν περίμενε από τον ταχυδρόμο και καθαριστή ενός στούντιο, oνόματι Zeiger, να είναι σήμερα ο θρύλος που ακούει στο όνομα, Larry King.

Δείτε επίσης