Διεθνή

Κορωνοϊός: Διαδηλώσεις στη Μαδρίτη για τα περιοριστικά μέτρα

Οι διαδηλωτές κατήγγειλαν «απάτη», καθώς σύμφωνα με κάποιους από αυτούς ο ιός δεν υπάρχει

ispania2

Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν χθες (23 Ιανουαρίου) στο κέντρο της Μαδρίτης για τα περιοριστικά μέτρα που έχουν επιβληθεί για την αποτροπή της διασποράς του κορωνοϊού.

Οι διαδηλωτές κατήγγειλαν «απάτη», καθώς σύμφωνα με κάποιους από αυτούς ο ιός δεν υπάρχει.

Κραυγάζοντας «ελευθερία!», σε ατμόσφαιρα εξαιρετικά εχθρική προς τα Μέσα Ενημέρωσης, χιλιάδες διαδηλωτές έκαναν πορεία από τον σιδηροδρομικό σταθμό Ατότσα ως την πλατεία Κολόν.

Πολλοί από τους διαδηλωτές δεν φορούσαν μάσκες, παρότι είναι νομικά υποχρεωτική η χρήση της στους δημόσιους χώρους στην Ισπανία.

«Ο κόσμος πρέπει να ανοίξει τα μάτια του, να πάψει να φοβάται, να λογαριάσει πως δεν μιλάμε παρά για μια βαριά γρίπη, που περιμένεις να περάσει κι αυτό είναι όλο», είπε η Μιλάγρος Σολάνα, συνταξιούχος, 71 ετών.

«Η θνησιμότητα είναι χαμηλότερη από ό,τι άλλα χρόνια», πρόσθεσε, υποβαθμίζοντας τον επίσημο απολογισμό (55.000 νεκροί εξαιτίας του ιού, 2,5 εκατ. επιβεβαιωμένα κρούσματα) στην Ισπανία.

Δίπλα της, μια φίλη της έδειχνε στο κινητό της φωτογραφίες που κατ’ αυτήν αποδεικνύουν ότι «τα νοσοκομεία είναι άδεια», σε μια χώρα όπου πάνω από το ένα τρίτο των κλινών στις μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) είναι κατειλημμένο από ασθενείς, όπου νοσοκομεία έχουν αναγκαστεί να διώξουν ασθενείς με άλλες παθήσεις για να εξασφαλίσουν κρεβάτια για τους ασθενείς που έχουν μολυνθεί από τον κορωνοϊό.

Ορισμένοι διαδηλωτές εξάλλου καταφέρθηκαν εναντίον του εμβολιασμού.

Προσπαθώντας να ελέγξει το τρίτο κύμα, η κυβέρνηση επέβαλε απαγόρευση της νυχτερινής κυκλοφορίας και περιορισμούς στην κίνηση μεταξύ περιφερειών της χώρας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε επίσης