Διεθνή

«Ξεκλήρισαν» μια ολόκληρη οικογένεια στην Ιντιάνα των ΗΠΑ

5 άτομα πυροβολήθηκαν και σκοτώθηκαν μέσα στο σπίτι τους - Ανάμεσα σε αυτούς και μια έγκυος με το αγέννητο παιδί της - Για «μια νέα μορφή κακού» κάνουν λόγο οι αρχές

1

Πέντε άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένης μίας εγκύου, βρέθηκαν νεκροί από πυροβολισμούς μέσα σε σπίτι στην Ινδιάνα των Ηνωμένων Πολιτειών, σε μία κατά τα φαινόμενα στοχευμένη επίθεση, την οποία ο επικεφαλής της Αστυνομίας της πόλης τη χαρακτήρισε ως «μαζική δολοφονία» και «διαφορετικό είδος κακού».

Περί τις 4 το ξημέρωμα της Κυριακής 24 Ιανουαρίου η Αστυνομία δέχτηκε τηλεφώνημα για να ερευνήσει περιστατικό με ένα άτομο που είχε δεχθεί πυροβολισμούς στη βορειοανατολική πλευρά της πόλης, ανακαλύπτοντας αρχικά έναν νεαρό με τραύματα από πυροβολισμούς, όπως ανέφερε ο Σέιν Φόλεϊ, της Μητροπολιτικής Αστυνομίας της Ινδιανάπολης.


Καθώς οι αστυνομικοί ερευνούσαν το συγκεκριμένο περιστατικό με τον ανήλικο, έλαβαν πληροφορίες περίπου στις 4:40, οι οποίες τους οδήγησαν σε ένα κοντινό σπίτι, όπου εντόπισαν πέντε νεκρούς από πυροβολισμούς.

Πρόκειται για τους Κέζι Τσάιλντς, 42 ετών, Ρέιμοντ Τσάιλντς, 42 ετών, Ελάιζα Τσάιλντς, 18 ετών, Ρίτα Τσάιλντς, 13 ετών και Κιάρα Χόκινς, 19 ετών. Η Χόκινς ήταν έγκυος και το έμβρυο δεν κατάφερε να επιβιώσει, σύμφωνα με τον κ. Φόλεϊ.


Ο νεαρός στο αρχικό περιστατικό, ο οποίος νοσηλεύεται εκτός κινδύνου, θεωρείται ότι δέχτηκε τους πυροβολισμούς στο σπίτι που εντοπίστηκαν και οι υπόλοιποι νεκροί.


Οι Αρχές θεωρούν ότι οι θανάσιμοι πυροβολισμοί δεν ήταν τυχαίοι, αλλά ήταν αποτέλεσμα στοχευμένης επίθεσης από τον δράστη ή τους δράστες.

Όπως δήλωσαν αξιωματούχοι, το έγκλημα συνέβη μερικές ημέρες αφότου το αστυνομικό τμήμα της περιοχής, είχε ανακοινώσει πως προβαίνει σε κινήσεις για να αντιμετωπίσει τη βία, τα εγκλήματα που συνδέονται με τη διακίνηση ναρκωτικών και «τη βία που είναι αποτέλεσμα της φτώχειας και της απόγνωσης». Αυτό που συνέβη ήταν «μια νέα μορφή κακού», τόνισαν.


Ο δήμαρχος της πόλης, Τζο Χόγκσετ, ανέφερε πως ο δράστης ή οι δράστες «σκόρπισαν τον τρόμο στην κοινότητά μας» και ανακοίνωσε την κινητοποίηση όλων των αρμόδιων αρχών γύρω από την εξιχνίαση του εγκλήματος.

«Θέλω οι υπεύθυνοι να ξέρουν ότι όλες οι δυνάμεις της τοπικής, πολιτειακής και ομοσπονδιακής αστυνομίας τους ψάχνουν όσο μιλάμε», είπε.

Μέχρι στιγμής δεν έχει συλληφθεί κάποιος ύποπτος.


https://www.youtube.com/embed/uHaMoPkhbD0

Δείτε επίσης