Διεθνή

Γαλλία: Τηλεοπτικός παραγωγός κατηγορείται ότι «ενθάρρυνε» τον βιασμό του ανιψιού του

Kατηγορείται από τον ανηψιό του ότι «ενθάρρυνε» τον σύζυγό του να τον βιάζει όταν ήταν ακόμη παιδί

00443004_000104

Αντιμέτωπος με σοβαρές κατηγορίες βρίσκεται ο γνωστός τηλεοπτικός παραγωγός Ζεράρ Λουβέν, που κατηγορείται από τον ανιψιό του ότι «ενθάρρυνε» τον σύζυγό του να τον βιάζει όταν ήταν ακόμη παιδί.

Ο Ολιβιέ Α., 48 ετών σήμερα, κατέθεσε αγωγή στις αρχές Ιανουαρίου σε βάρος του συζύγου του θείου του, του Ντανιέλ Μουάν, για «βιασμό ανηλίκου κάτω των 15 ετών από συγγενικό πρόσωπο» αλλά και εναντίον του Ζεράρ Λουβέν για «συνέργεια» στο αδίκημα, όπως έγινε γνωστό από τον δικηγόρο του.

Σύμφωνα με την αφήγηση του 48χρονου στην εφημερίδα Le Monde, κακοποιήθηκε σεξουαλικά από τον Μουάν τη δεκαετία του 1980, όταν ήταν μεταξύ 10-14 ετών.

Οι συνήγοροι του Λουβέν και του Μουάν από την πλευρά τους έκαναν λόγο για «ψευδείς κατηγορίες», διαβεβαιώνοντας ότι έχουν αποδείξεις ότι ο Ολιβιέ Α. «χειραγωγήθηκε» και ότι στόχος του είναι να τους αποσπάσει χρήματα.


ις τελευταίες εβδομάδες στη Γαλλία έχουν ανοίξει τα στόματα και χιλιάδες άνθρωποι, κυρίως μέσω των ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης, καταγγέλλουν ότι έχουν πέσει και οι ίδιοι θύματα αιμομιξίας σε νεαρή ηλικία.

Οι μαρτυρίες πολλαπλασιάστηκαν αφού κυκλοφόρησε το βιβλίο της Καμίγ Κουσνέρ, της κόρης του ιδρυτή των Γιατρών Χωρίς Σύνορα Μπερνάρ Κουσνέρ, στο οποίο κατηγορεί τον πατριό της, τον γνωστό πολιτικό επιστήμονα Ολιβιέ Ντυαμέλ ότι κακοποιούσε τον δίδυμο αδελφό της. Το Σάββατο, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν άφησε να εννοηθεί ότι θα τροποποιηθεί ο ποινικός κώδικας ώστε να μην παραγράφονται τα αδικήματα αυτά και να τιμωρούνται πιο αυστηρά.

Στη Γαλλία, τα σεξουαλικά εγκλήματα σε βάρος ανηλίκων παραγράφονται μετά την παρέλευση 30ετίας, όμως ορισμένοι ζητούν να μην παραγράφονται ποτέ.

Δείτε επίσης