Διεθνή

Λαγκάρντ: «Συνεχίζουμε να ελπίζουμε ότι το 2021 θα είναι η χρονιά της ανάκαμψης»

Η βασική μας προτεραιότητα θα πρέπει να είναι να περάσουμε την γέφυρα προς την οικονομική ανάκαμψη

lagard

Την αισιοδοξία της ότι το 2021 θα είναι η χρονιά της οικονομικής ανάκαμψης, παρά τα αυστηρά lockdowns και τις ανησυχίες για τις μεταλλάξεις του κορωνοϊού, εξέφρασε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Κριστίν Λαγκάρντ.

"Συνεχίζουμε να ελπίζουμε ότι το 2021 θα είναι το έτος της ανάκαμψης αλλά σε δύο φάσεις και η πρώτη φάση είναι ξεκάθαρο ότι διακατέχεται από πολύ υψηλά επίπεδα αβεβαιότητας", ανέφερε η Λαγκάρντ μιλώντας σε πάνελ στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας.

Η βασική μας προτεραιότητα θα πρέπει να είναι να περάσουμε την γέφυρα προς την οικονομική ανάκαμψη, ανέφερε η επικεφαλής της ΕΚΤ. "Αν και το ταξίδι ενδεχομένως να χρειαστεί λίγο περισσότερο, δεν θα πρέπει να εκτροχιαστεί", πρόσθεσε.

Η πρόεδρος της ΕΚΤ σημείωσε εξάλλου ότι τα τελευταία οικονομικά στοιχεία δείχνουν συρρίκνωση της οικονομικής δραστηριότητας το τελευταίο τρίμηνο του 2020, κάτι που αναμένεται να έχει αντίκτυπο "και στο πρώτο τρίμηνο του 2021".

Στις τελευταίες της προβλέψεις τον περασμένο Δεκέμβριο, η ΕΚΤ έκανε λόγο για ανάπτυξη 3,9% του ΑΕΠ το 2021 και 2,1% το 2022, αλλά αυτές οι προβλέψεις εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από την εξέλιξη της πανδημίας και την πορεία των εμβολιασμώ

TAGS

Δείτε επίσης