Διεθνή

Μεγιστάνας προσφέρει 1 εκατ. σε όποιον αποδείξει ότι υπάρχει ζωή μετά θάνατο

Αν και η αναζήτησή του μοιάζει μη εφικτή, ο Μπίγκελοου δεν πτοείται

bilelow

Ο Ρόμπερτ Τόμας Μπίγκελοου, ένας 76χρονος μεγιστάνας από το Λας Βέγκας επιθυμεί - όπως και πολλοί άλλοι άλλωστε - να μάθει αν υπάρχει ζωή μετά τον θάνατο. Ο Μπίγκελοου έχασε πρόσφατα τη σύζυγό του και νιώθει και ο ίδιος ότι πλησιάζει η ώρα του.

Ο κτηματομεσίτης και αεροναυπηγός διαθέτει τους πόρους και τις προσβάσεις ώστε να ικανοποιήσει την περιέργειά του για τους εξωγήινους, τη μετά θάνατο ζωή και τον πνευματισμό. Έτσι τώρα, προσφέρει 1 εκατ. δολάρια για αποδεικτικά στοιχεία ότι «η συνείδηση επιβιώνει μετά από τον σωματικό θάνατο».

Αν και η αναζήτησή του μοιάζει μη εφικτή, ο Μπίγκελοου δεν πτοείται. Σκοπός της ζωής του είναι να πάρει απαντήσεις και έχει διαθέσει την περιουσία του σε αυτό τον στόχο.

Τα χρήματα που απέκτησε από τις κτηματομεσιτικές του δραστηριότητες, του έδωσαν επίσης τη δυνατότητα να επιδοθεί σε ένα διάσημο, αν και μερικές φορές χλευασμένο, εγχείρημα για αυτό που ο ίδιος αποκαλεί «ανώμαλα γεγονότα», συμπεριλαμβανομένης της 20χρονης ιδιοκτησίας ενός τρομακτικού αγροκτήματος στη Γιούτα όπου καταγράφονταν πτήσεις «ιπτάμενων σφαιρών» και άλλα ανατριχιαστικά φαινόμενα. Τα παράξενα αυτά γεγονότα τράβηξαν το ενδιαφέρον της Υπηρεσίας Πληροφοριών Άμυνας και, μέσω χρηματοδότησης που εξασφάλισε ο Χάρι Ριντ, ο πρώην ηγέτης της πλειοψηφίας των Δημοκρατικών της Γερουσίας, οδήγησε στο σχηματισμό μιας ομάδας στο Πεντάγωνο προκειμένου να μελετήσει τα άγνωστα ιπτάμενα αντικείμενα - το Προηγμένο Πρόγραμμα Αναγνώρισης Απειλών της Αεροδιαστημικής, αποκαλύφθηκε από τους The New York Times το 2017.

Ο Ριντ χαρακτήρισε τον Μπίγκελοου «λαμπρό μυαλό» ενώ δήλωσε ότι ανέπτυξαν μια στενή εργασιακή σχέση παρά τις έντονες πολιτικές διαφορές τους. Ο Μπίγκελοου είναι γνωστός ως συντηρητικός Ρεπουμπλικανός με καλή γνώμη για τον πρώην Πρόεδρο Τραμπ (τουλάχιστον μέχρι πρόσφατα). Ωστόσο, ο Ριντ είπε ότι είχε «μεγάλο σεβασμό» για τον Μπίγκελοου: «Κοιτάζει σε περιοχές που μόνο οι άνθρωποι μπορούν μόνο να σκεφτούν».

Δείτε επίσης