Διεθνή

Σε νέο πακέτο στήριξης προχωρούν οι Δημοκρατικοί χωρίς τους Ρεπουμπλικανούς

Οι Δημοκρατικοί στη Γερουσία, θα προχωρήσουν αν χρειαστεί, χωρίς τους Ρεπουμπλικάνους για ένα νέο πακέτο οικονομικής βοήθειας κατά της COVID-19, δήλωσε ο επικεφαλής του κόμματος

gerousia_senate

Με το πρόγραμμα χορήγησης οικονομικής βοήθειας κατά της COVID-19 του προέδρου Τζο Μπάιντεν χωρίς την υποστήριξη των Ρεπουμπλικάνων θα προχωρήσουν οι Δημοκρατικοί στη Γερουσία, αν αυτό κριθεί αναγκαίο, όπως δήλωσε χθες, Τρίτη, ο Τσακ Σούμερ, επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Γερουσία.

Ο Μπάιντεν κατέστησε την αντιμετώπιση της πανδημίας, που έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 420.000 ανθρώπους στις ΗΠΑ και έχει προκαλέσει εκατομμύρια ανέργους, κεντρικό σημείο ενδιαφέροντος κατά την πρώτη του εβδομάδα στο Οβάλ Γραφείο.

Ο Αμερικανός πρόεδρος καλεί το Κογκρέσο να εγκρίνει δαπάνες 1,9 τρισεκατομμυρίου δολαρίων, επιπλέον των περίπου 4 τρισεκατομμυρίων δολαρίων που εγκρίθηκαν στη διάρκεια της προηγούμενης χρονιάς, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι σοβαρές ανθρωπιστικές και οικονομικές συνέπειες που προκάλεσε η εξάπλωση της COVID-19 στην αμερικανική κοινωνία.

«Επιθυμούμε να συνεργαστούμε με τους Ρεπουμπλικάνους συναδέλφους μας για να προωθήσουμε τη νομοθεσία αυτή, με διακομματική συναίνεση» δήλωσε ο Σούμερ στην ολομέλεια της Γερουσίας.

«Ωστόσο, η δουλειά πρέπει να προχωρήσει, κυρίως με τους Ρεπουμπλικάνους συναδέλφους μας, αλλά και χωρίς αυτούς, αν αυτό πρέπει να γίνει», πρόσθεσε ο ίδιος.

Στη Βουλή των Αντιπροσώπων, μέλη της διακομματικής ομάδας «Επίλυσης Προβλημάτων» που έπαιξαν ένα σημαντικό ρόλο στο τελευταίο πακέτο οικονομικής βοήθειας κατά της COVID-19, παρότρυναν τον, Δημοκρατικό πλέον, Λευκό Οίκο να καταρτίσει ένα οικονομικό πακέτο βοήθειας, σε συνεργασία με τους Ρεπουμπλικάνους.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δείτε επίσης