Διεθνή

AstraZeneca: Αποχώρησε από τις συνομιλίες με την Κομισιόν

Καταιγιστικές οι εξελίξεις στις Βρυξέλλες - Γραπτώς θα απαντήσει στην ΕΕ η εταιρεία

astrazeneca

Αποχώρησε από τις συνομιλίες με την Κομισιόν η εταιρεία AstraZeneca, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Bloomberg.

Συγκεκριμένα, η AstraZeneca δεν θα προσέλθει στη συνάντηση που είχε οριστεί με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, κάτι που επιβεβαιώνουν και τα διεθνή ΜΜΕ.

Σε περίπτωση που οι εκπρόσωποι της εταιρείας δεν συναντηθούν με αυτούς της Κομισιόν, τότε θα παραμείνει το μεγάλο αδιέξοδο που έχει προκληθεί με την τροφοδοσία των ευρωπαϊκών χωρών με εμβόλια κατά του κορωνοϊού.

Υπενθυμίζουμε πως η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει καλέσει την AstraZeneca να δημοσιοποιήσει τη σύμβαση για το εμβόλιο της, ωστόσο χθες ο διευθύνων σύμβουλος της AstraZeneca, Πασκάλ Σοριότ, δήλωσε ότι η ευρωπαϊκή σύμβαση βασίζεται σε ρήτρα βέλτιστης προσπάθειας, χωρίς να δεσμεύεται η εταιρεία σε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για τις παραδόσεις.

Διαβάστε ακόμη: Οργή για την AstraZeneca – H EE καλεί για ελέγχους στις εξαγωγές

Πρόσθεσε, επίσης, πως η καθυστερημένη απόφαση της ΕΕ για να υπογράψει συμφωνίες για τα εμβόλια καθυστέρησε την παραγωγή τους κατά πολύ και δεν υπήρχε ο ανάλογος χρόνος για τη διευθέτηση των σκαμπανεβασμάτων.

Αντί της συνάντησης, η εταιρεία θα δώσει γραπτή απάντηση στο αίτημα της Επιτρόπου Υγείας Στέλλας Κυριακίδη για περισσότερες πληροφορίες, σύμφωνα με αξιωματούχο της Κομισιόν.

Δείτε επίσης