Διεθνή

Τρόμος στο Μετρό της Νέας Υόρκης!

2 νεκροί και 2 τραυματίες από επίθεση πιθανού κατά συρροή δολοφόνου, στο Μετρό της αμερικανικής μεγαλούπολης, σε διάστημα 6 ωρών

Τρόμος στο Μετρό της Νέας Υόρκης!

Ένας «μοναχικός λύκος» πιστεύεται ότι είναι υπεύθυνος για το θανατηφόρο μαχαίρωμα δύο αστέγων και τον τραυματισμό δύο άλλων κατά μήκος της γραμμής Α του μετρό της Νέας Υόρκης, όπως δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας το Σάββατο (13/2) καθώς έχει ξεκινήσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του υπόπτου.

Οι δύο δολοφονίες συνέβησαν σε αντίθετα άκρα της γραμμής, αργά την Παρασκευή έως το Σάββατο τα ξημερώματα, με τα δύο θύματα να βρίσκονται νεκρά κάτω από τα καθίσματα των συρμών.

Δύο ακόμα άτομα που δέχτηκαν επίθεση, περιέγραψαν το άτομο αυτό ως ισπανόφωνο, γύρω στο 1,65 και φορούσε μια μαύρη μάσκα.

Ένας από αυτούς, ο οποίος δέχτηκε 4 μαχαιριές στα πόδια και στα χέρια, είπε στους αστυνομικούς πως ο επιτιθέμενος φώναζε «Θα σε σκοτώσω βρωμιάρη, δεν θα γλυτώσεις».

Ξεκαθάρισε πως δεν τον γνώριζε.

Η κινητοποίηση των αρχών είναι μεγάλη και ήδη στην ευρύτερη περιοχή του Μετρό, έχουν αναπτυχθείς 200 επιπλέον αστυνομικοί, με τον Αρχηγό της αστυνομίας Τζεφ Ο' Ραιλι να δηλώνει πως «κανείς δεν πρόκειται να ξεκουραστεί μέχρι να συλληφθεί αυτός ο επικίνδυνος άνθρωπος. Σίγουρα μιλάμε για κατα συρροή δολοφόνο, με πιθανά κίνητρα απέναντι σε αστέγους. Αν δεν βρεθεί μέχρι την Δευτέρα, ο αριθμός των συναδέλφων που θα περιπολεί, θα ανέβει στους 500.»

Τα περιστατικά ακραίας βίας και τα εγκλήματα στο Μετρό της πολυπληθέστερης πόλης των ΗΠΑ, είναι καθημερινό φαινόμενο κατά την διάρκεια της πανδημίας. Πριν την έλευση του νέου έτους, είχαν καταγραφεί 21 φόνοι, από πυροβολισμούς, μαχαιρώματα, μέχρι και ανθρώπους που έσπρωχναν και πετούσαν συνανθρώπους τους στις γραμμές, την ώρα που ερχόταν ο συρμός...

Δείτε επίσης