Διεθνή

Μόλις 7 τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Κίνα σε 24 ώρες

Καμιά εκ των μολύνσεων δεν οφείλεται σε μετάδοση στην κοινότητα

china_coronavirus

Στην ηπειρωτική Κίνα επιβεβαιώθηκαν ως τα μεσάνυχτα χθες Τρίτη 16 Φεβρουαρίου επτά κρούσματα του SARS-CoV-2, έναντι 16 την προηγουμένη, καμιά εκ των οποίων δεν οφειλόταν σε μετάδοση στην κοινότητα, ανακοίνωσε σήμερα το κινεζικό υπουργείο Υγείας.

Ο αριθμός των επιλεγόμενων ασυμπτωματικών φορέων που εντοπίστηκαν, τους οποίους το Πεκίνο δεν συμπεριλαμβάνει στα επιβεβαιωμένα κρούσματα, μειώθηκε σε 6, από 11 την προηγουμένη.

Τα δεδομένα των τελευταίων ημερών μοιάζουν να επιβεβαιώνουν ότι το Πεκίνο έχει θέσει υπό έλεγχο το κύμα των μολύνσεων του Ιανουαρίου, αποτρέποντας το ενδεχόμενο νέας μείζονος υγειονομικής κρίσης εν μέσω της περιόδου των διακοπών επ’ ευκαιρία του σεληνιακού νέου έτους.

Στα νοσοκομεία της Κίνας νοσηλεύονται 557 ασθενείς με την COVID-19 (–48 από την προηγουμένη), δέκα σε σοβαρή ως κρίσιμη κατάσταση.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, ο απολογισμός της πανδημίας στη χώρα όπου έκανε για πρώτη φορά την εμφάνισή του ο νέος κορωνοϊός τον Δεκέμβριο του 2019 ανέρχεται ως αυτό το στάδιο σε 4.636 νεκρούς επί συνόλου 89.795 μολύνσεων.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δείτε επίσης