Διεθνή

Φάουτσι: Βραβείο αξίας 1 εκατ. δολαρίων από το Ισραήλ

Για τη συνεισφορά του στην επιστήμη

fauci

Ο κορυφαίος Αμερικανός ειδικός στις μολυσματικές ασθένειες, Άντονι Φάουτσι βραβεύτηκε από το Ισραήλ με 1 εκατομμύριο δολάρια για τη συνεισφορά του στην επιστήμη.

Ο Δρ. Φάουτσι, ο οποίος συχνά διαφωνούσε με τον πρώην Πρόεδρο Τραμπ για τον τρόπο αντιμετώπισης της πανδημίας, έλαβε το βραβείο Dan David για την «υπεράσπιση της επιστήμης».

Επίσης, του έγινε μνεία για την υποστήριξη των εμβολίων κατά του Covid-19 και για τη συνεισφορά του στην έρευνα για τον ιό HIV και την ανακούφιση του AIDS.

Ο Δρ. Φάουτσι, 80 ετών, έχει διατελέσει σύμβουλος επτά προέδρων των ΗΠΑ.


Ο Άντονι Φάουτσι αναγνωρίστηκε για την «θαρραλέα υπεράσπιση της επιστήμης εν μέσω της παραπληροφόρησης κατά τη διάρκεια της δύσκολης κρίσης του Covid», ανέφερε σε ανακοίνωση η επιτροπή βραβείων.

«Είναι το άψογο μοντέλο ηγεσίας και συνέπειας στη δημόσια υγεία», πρόσθεσε.

«Καθώς η πανδημία Covid-19 εξαπλωνόταν, [αυτός] αξιοποίησε τις σημαντικές επικοινωνιακές του δεξιότητες για να πείσει ανθρώπους που νιώθουν φόβο και άγχος και εργάστηκε ασταμάτητα για να ενημερώσει τον κόσμο στις Ηνωμένες Πολιτείες και αλλού σχετικά με τα μέτρα δημόσιας υγείας που είναι απαραίτητα για τον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας.

Επιπλέον, έχει αναγνωριστεί ευρέως για το θάρρος του να πει την αλήθεια απέναντι στην εξουσία σε ένα πολύ φορτισμένο πολιτικό περιβάλλον».

Ο Δρ. Φάουτσι είναι διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργίας και Λοιμωδών Νοσημάτων από το 1984.

Βοήθησε στην ίδρυση της πρωτοβουλίας Aids για την κυβέρνηση του Τζορτζ Μπους στην Αφρική.

Το βραβείο Dan David ιδρύθηκε το 2000 από τον πρώην διεθνή επιχειρηματία Dan David. Δίνει $1 εκατομμύριο σε βραβεία σε τρεις κατηγορίες κάθε χρόνο για συνεισφορά που αφορά το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον.

Δείτε επίσης