Διεθνή

Ιρλανδές μοναχές σνόμπαραν τα περιοριστικά μέτρα για να συμμετάσχουν στον ...εξορκισμό της Βουλής!

Θεωρούν πως «κακά πνεύματα» έχουν μπει μέσα τους και «τους αναγκάζουν να μην παίρνουν τις σωστές αποφάσεις»

1

Δυο μοναχές από την Ιρλανδία πλήρωσαν πρόστιμο 150 ευρώ, καθώς αστυνομικοί τις εντόπισαν να αγνοούν τα περιοριστικά μέτρα κατά του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με την αναφορά της αστυνομίας, η αδερφή Άιριν Γκίπσον και η αδελφή Άννα Μαρί, ταξίδεψαν στη «Σμαραγδένια Νήσο» για να εκδιώξουν τα υποτιθέμενα κακά πνεύματα από τον Ιρλανδό πρόεδρο Μάικλ Χίγκινς, αλλά και από τους κορυφαίους νομοθέτες της χώρας, σύμφωνα με τον Irish Examiner.

Ωστόσο, τα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν αυτήν την περίοδο και που απαγορεύουν τους κατοίκους της χώρας να μετακινούνται περισσότερο από 5 χιλιόμετρα από τον τόπο κατοικίας τους, τις έφερε αντιμέτωπες με τον νόμο.


Οι δύο μοναχές μετακινήθηκαν από το Κορκ στο Δουβλίνο, μια απόσταση περίπου 250 χιλιομέτρων.

Παρ΄όλα αυτά όμως, 70 μοναχοί, μοναχές και πιστοί (τα περιοριστικά μέτρα επιτρέπουν μέχρι 15 άτομα σε ανοιχτό χώρο) παραβρέθηκαν έξω από το κτίριο της Κάτω Βουλής και τέλεσαν κανονικά τον εξορκισμό κατά της πολιτικής ηγεσίας της χώρας, καθώς θεωρούν πως «κακά πνεύματα» έχουν μπει μέσα τους και «τους αναγκάζουν να μην παίρνουν τις σωστές αποφάσεις».

Ένα βίντεο του εξορκισμού που διεξήχθη τον Δεκέμβριο, αλλά είδες το φως της δημοσιότητας στον υπόλοιπο κόσμο την προηγούμενη εβδομάδα, δείχνει τον πάτερ Τζιάκομο Μπαλίνι, της θρησκευτικής ομάδας «The Society of St Pius Resistance», να ψεκάζει με αγιασμό το κτίριο της ιρλανδικής κυβέρνησης ενώ προσεύχεται «να φύγει ο Σατανάς από αυτό το μέρος».


https://www.youtube.com/embed/O0pFMOyTdGY

Ο ιερέας, που κηρύττει σε ένα αγρόκτημα στην κομητεία του Κορκ, και οι καρμελίτες αδελφές του «ιερού προσώπου του Ιησού» λειτουργούν ανεξάρτητα από την καθολική εκκλησία, όπως αναφέρει η εφημερίδα.

Δείτε επίσης