Διεθνή

Η τρίτη σύζυγος του «Ελ Τσάπο» είναι έτοιμη να «σπάσει τη σιωπή» της για το καρτέλ ναρκωτικών

Στα δίχτυα της αστυνομίας των ΗΠΑ έπεσε η Έμα Κορονέλ Αισπούρο

Η τρίτη σύζυγος του «Ελ Τσάπο» είναι έτοιμη να «σπάσει τη σιωπή» της για το καρτέλ ναρκωτικών

Η 31χρονη Έμα Κορονέλ Αισπούρο η οποία να σημειωθεί πως ήταν η τρίτη σύζυγος του βαρόνου κοκαϊνης, «Ελ Τσάπο», έπειτα από τη σύλληψή της στην Ουάσινγκτον, όπως όλα δείχνουν είναι έτοιμη να «καρφώσει» σπείρα ναρκωτικών.

Να σημειωθεί πως η Έμα, σύζυγος του Μεξικανού βαρόνου των ναρκωτικών Χοακίν Γκούζμαν, επικεφαλής του καρτέλ της Σιναλόα, συνελήφθη στο διεθνές αεροδρόμιο Dulles, της Ουάσιγκτον.

Φέρεται να εμπλέκεται σε συνωμοσία στην παράνομη εισαγωγή και διαμονή παράνομων ναρκωτικών ουσιών: από μεθαμφεταμίνες, μέχρι κοκαΐνη και ηρωίνη.


Επιπλέον, οι αρχές πιστεύουν πως η Έμα, πρώην βασίλισσα της ομορφιάς, βοήθησε τον σύζυγό της και στις δυο αποδράσεις του.

Όταν απέδρασε από την φυλακή το 2015, η ίδια τον περίμενε από την άλλη πλευρά του τούνελ. «Είναι υπερβολικά επικίνδυνη», είχε δηλώσει αστυνομικός.

Η Αϊσπούρο, που έχει διπλή υπηκοότητα, μεξικανική και αμερικανική, είναι 32 χρόνια νεότερη του «Ελ Τσάπο» και κατηγορείται πως ενέχεται σε δίκτυο που πλημμύρισε την αγορά των ΗΠΑ με ουσίες, από ποσότητες κοκαΐνης ως μαριχουάνας και από την ηρωίνη ως τις μεθαμφεταμίνες.


Σύμφωνα με δικόγραφο που αναφέρεται στις κατηγορίες σε βάρος της, φέρεται επίσης να συμμετείχε στην εξαιρετικά περίπλοκη επιχείρηση για την απόδραση του συζύγου της τον Ιούλιο του 2015 από μεξικανική φυλακή, αντάξια χολιγουντιανής ταινίας. Για να αποδράσει ο «Ελ Τσάπο» σκάφτηκε τούνελ ενάμισι χιλιομέτρου ως το κελί του, εφοδιασμένη με ράγες και άλλα μέσα.

Η αποκάλυψη των λεπτομερειών της απόδρασης ήταν οδυνηρό πλήγμα για τις μεξικανικές αρχές. Το ζευγάρι απέκτησε το 2012 δίδυμα κορίτσια, γεννημένα στην Καλιφόρνια.

Η Έμα, όπως και ο σύζυγός της, δηλώνει αθώα του αίματος που έχει πνίξει το Μεξικό από το καρτέλ των ναρκωτικών.

Η 31χρονη μητέρα είχε σταθεί στο πλευρό του συζύγου της και στη διάρκεια της δίκης του στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μπρούκλιν βρισκόταν πάντα εκεί. Είναι γνωστή η αδυναμία της στα πανάκριβα κοσμήματα, τα αξεσουάρ και τα πολυτελή ταξίδια.

Δείτε επίσης