Διεθνή

Τενεσί: Οι Αρχές ελευθέρωσαν 150 παιδιά που είχαν εξαφανισθεί

Οι αρχές δήλωσαν ότι τα αγνοούμενα παιδιά - ηλικίας από 3 έως 17 ετών - ελευθερώθηκαν κατά τη διάρκεια σαρωτικών επιχειρήσεων σε ολόκληρη την πολιτεία τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο του 2021

Τενεσί: Οι Αρχές ελευθέρωσαν 150 παιδιά που είχαν εξαφανισθεί

Συνολικά 150 εξαφανισμένα παιδιά από το Τενεσί των ΗΠΑ εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια μιας κοινής επιχείρησης των δυνάμεων επιβολής του νόμου, σύμφωνα με το Γραφείο Ερευνών του Τενεσί (TBI).

Οι αρχές δήλωσαν ότι τα αγνοούμενα παιδιά - ηλικίας από 3 έως 17 ετών - ελευθερώθηκαν κατά τη διάρκεια σαρωτικών επιχειρήσεων σε ολόκληρη την πολιτεία τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο του 2021.

Τα παιδιά ήταν πιθανά θύματα εμπορίας ανθρώπων, όπως ανέφερε το TBI στην ανακοίνωση του. Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε με την συνεργασία του FBI, των τοπικών αρχών και του Γραφείου Εξαφανισθέντων Παιδιών του Τενεσί.


«Ελπίζω αυτή η επιχείρηση να αλλάξει την πορεία των ζωών αυτών των 150 παιδιών και να τους οδηγήσει στο δρόμο της ελπίδας και των ευκαιριών που κάθε παιδί αξίζει», δήλωσε ο Τάιρις Μίλερ, αρχηγός της Αστυνομίας για τη Δυτική Περιφέρεια του Τενεσί. «Οι προσπάθειές μας θα πρέπει επίσης να επικεντρωθούν στο να μην έχουμε εξαφανίσεις, ώστε να μην υποστούν μαρτύρια αυτά τα παιδιά, αλλά και οι οικογένειές τους», συμπλήρωσε.

Μερικά από τα αγνοούμενα παιδιά αναγνωρίστηκαν ως πιθανά θύματα εμπορίας ανθρώπων ενώ ένα παιδί ανακτήθηκε με ασφάλεια από τους αστυνομικούς, κατά τη διάρκεια μιας απόπειρας απαγωγής - με αποτέλεσμα τη σύλληψη του υπόπτου, όπως ανέφεραν οι αρχές. Με βάση τις πληροφορίες που έχουν οι Αρχές της πολιτείας, ακόμα 90 παιδιά θεωρούνται ως εξαφανισμένα.

«Δεν μπορούμε να τα παρατήσουμε. Χρειαζόμαστε τον κόσμο, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και όλες τις αρχές επιβολής του νόμου για να μην τα παρατήσουμε», δήλωσε ο Ντένι Κινγκ, αρχηγός της Αστυνομίας για τη Κεντρική Περιφέρεια του Τενεσί. «Αν δείτε κάτι, ή ξέρετε κάτι, πείτε το. Δεν μπορούμε να σταματήσουμε και δεν θα σταματήσουμε ψάχνουμε για τους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας και αυτούς που δεν μπορούν να υπερασπιστούν τον εαυτό τους.»

Το Εθνικό Κέντρο για τα Χαμένα και Εκμεταλλευόμενα Παιδιά παρείχε στοιχεία και αναλυτική υποστήριξη κατά τη διάρκεια της επιχείρησης. Τα περισσότερα από τα παιδιά που ελευθερώθηκαν θα λάβουν την απαραίτητη φροντίδα και θα τοποθετηθούν σε ανάδοχα σπίτια, όσα εξ' αυτών δεν έχουν οικογένεια. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως το 82% των παιδιών, προέρχονταν από χώρες της Λατινικής Αμερικής...

Δείτε το σχετικό βίντεο:


https://www.youtube.com/embed/CNq7TLwsuvw

Δείτε επίσης